Otin kirsikkarasian aamulla pakasteesta sulamaan. Olin suurella vaivalla puhdistanut niistä kivet pois ennen pakastamista, joten ne on nyt hyvä tarjota sellaisenaan vaikkapa maitokiisselin kera.
Maitokiisseli kirsikoilla
4 dl maitoa
1 dl ruokakermaa (flora 15%)
5 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
Mittaa maito ja ruokakerma kattilaan ja sekoita joukkoon maissitärkkelys. Kuumenna sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 2-3 min koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä ja mausta sokereilla. Annostele noin puolet tarjoiluastioihin ripottele hieman sokeria pinnalle.
Kun kiisseli on jäähtynyt, nostele pinnalle sulaneita pakastekirsikoita mehuineen. Annostele loput kiisselistä kirsikoiden päälle ja vielä lopuksi päälle kirsikoita.
lauantai 14. helmikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kannattaa kokeilla. Tietysti käyvät muutkin marjat.
VastaaPoista