Mies oli graavannut merilohta pari päivää sitten. En tiennyt koko asiasta mitään, salaisuus paljastui tänään kun mietin iltaruokaa. Onneksi oli graavannut. Ihanan maukkaat lohivoileivät syntyivät hetkessä. Miten ne maistuivatkin niin hyviltä. Kylmän voileivän jälkeen seurasi lämmin jälkiruoka, muheva riisipuuro. Kuulostaa aika perinteiseltä ja sitä se onkin, mutta hyvää. Otin pakasteesta mansikoita, sulatin ja jätin hieman kohmeisiksi. Hyvä yhdistelmä lämmin riisipuuro ja raikkaat mansikat.
Lohivoileivät
vaaleaa maalaisleipää
graavilohta
salaattia
tomaattia
kurkkua
sipulinvartta
Sipaise leivälle hieman oivariinia. Levitä pinnalle huuhdeltua vihreää salaattia ja ohuita graavilohiviipaleita. Lohko tomaatit ja kuori kurkku, halkaise ja poista siemenet. Nostele lohen päälle tomaattilohkot, kurkkuviipaleet ja punasipulin varsisilppua. Punasipuli oli lähetynyt kasvattamaan vartta ja silppusin sitä. Se oli yllättävän aromikasta, sopi hyvin leivälle.
Riisipuuro mansikoilla
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l kokomaitoa
1/2 tl suolaa
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Mausta.
Tarjoa hieman jäähtynyt lämmin puuro vasta sulaneiden kohmeisten mansikoiden kera.
keskiviikko 11. helmikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Teit sitten kaikki lempiruokani samassa paketissa... :) graavattua lohta ja riisipuuroa. Tosin r-puuron syön itse aina isolla voinapilla :) nam nam
VastaaPoistaGraavilohi on taivaallista. Vitsit, että siihen tulikin nyt himo :)
VastaaPoistaRisulinna,
VastaaPoistaMuuten kyllä minäkin syön puuroa v-napilla, mutta nyt mansikat maistuivat lämpimässä puurossa. Kokeile vaikka
Mari,
VastaaPoistaJa voileivällä se maistuu erittäin hyvältä, se onkin jo ateria, kun syö kaksi.