keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Kukka-parsakaalikeitto

Lämmin keitto on kylmänä talvipäivänä paikallaan. Lämmin ja kepeä on kasviksista tehty keitto, kuten tämä kukka- parsakaalikeitto seurana lämmin paahtoleipä.

Kukka-parsakaalikeitto

200 g parsakaalia
250 g kukkakaalia
7,5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
120 g Bonjour Creme pippurijuustoa
5 viherpippuria
1 rkl maissijauhoja

Huuhtele ja lohko kaalit, kannat ja varret mukaanlukien. Murenna veteen kasvisliemikuutiot ja lisää viherpippurit ja kaalilohkot. Keitä 7-10 minuuttia. Soseuta. Lisää juusto ja anna kiehahtaa. Suurusta maissijauholla.

Sipaise vaaleille leipäviipaleille valkosipulia ja öljyä. Paahda ja nauti keiton kanssa.

5 kommenttia:

  1. arleena,
    kiitän sinua molemmista blogeistasi. Saan paljon iloa. Olen kiitollinen. Tule hakemaan tunnustus blogistani.
    Sydämellisin terveisin,
    Lastu
    PS
    Valmistan keittosi tänään; ainekset luettuani suu alkoi maiskuttaa ;)

    VastaaPoista
  2. Lastu, kiitos tunnustuksesta. Se ilahduttaa aina.

    VastaaPoista
  3. Tätä kahden kaalin keittoa voisinkin joskus kokeilla, vaikuttaa oikein maistuvalta. Kaikenlaiset kasvissosesopat ovat nykyisin suosikkiruokiani - ja mikäpä tosiaan sopisi paremmin pakkaspäivän ateriaksi kuin lautasellinen höyryävän kuumaa keittoa. : )

    VastaaPoista
  4. Canelia, kannattaa kokeilla on hyvää.

    VastaaPoista
  5. Tästä keitosta tuli herkullinen. Maistui molemmille (miehelleni ja minulle). Tehdään toistekin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.