Tänään oli aika kolea ja harmaa päivä. Päätin valmistaa ruokaisaa ja paksua keittoa. Kokeilin aivan uutta ohjetta keittokirjastani. Muuntelin ohjetta aika lailla. Omasta mielestäni sopivampaan suuntaan. Ohje on neljälle.
Peruna-pekonikeitto
4 viipaletta savupekonia (Atria)
6 keskikokoista perunaa
6 keskikokoista sipulia
nokare voita
6 dl kanalientä (kuutiosta)
6 dl maitoa
2 dl kaurapastaa
1 1/2 dl ruokakermaa (10%)
suolaa ja mustapippuria
persiljasilppua
paistovalmista täysviljapatonkia
Pilko pekoni. Kuori ja pilko perunat ja sipulit. Paista pekoni kattilassa ilman rasvaa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää voinokare, perunakuutiot ja sipulisilppu, kypsennä kymmenisen minuuttia sekoitellen. Lisää kanaliemi ja maito, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää pasta ja hauduta 10 minuuttia. Sekoita joukkoon kerma ja hauduta 5 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta keitto lautasille ja silppua pinnalle persiljaa.
Paista patongit 210-asteessa n 10 minuuttia ja tarjoa keiton kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nayttaa ja kuulostaa hyvalta!
VastaaPoistaMa olen tehnyt peruna-pekonikeittoa kanssa, mutta soseuttanut sen.
Taytyykin kokeilla noin pastan kanssa :)
Susa,
VastaaPoistaKaurapasta on runsaskuituista ja se sopi hyvin täyteläiseen keittoon.