lauantai 14. helmikuuta 2009

Peruna-pekonikeitto

Tänään oli aika kolea ja harmaa päivä. Päätin valmistaa ruokaisaa ja paksua keittoa. Kokeilin aivan uutta ohjetta keittokirjastani. Muuntelin ohjetta aika lailla. Omasta mielestäni sopivampaan suuntaan. Ohje on neljälle.

Peruna-pekonikeitto

4 viipaletta savupekonia (Atria)
6 keskikokoista perunaa
6 keskikokoista sipulia
nokare voita
6 dl kanalientä (kuutiosta)
6 dl maitoa
2 dl kaurapastaa
1 1/2 dl ruokakermaa (10%)
suolaa ja mustapippuria
persiljasilppua

paistovalmista täysviljapatonkia


Pilko pekoni. Kuori ja pilko perunat ja sipulit. Paista pekoni kattilassa ilman rasvaa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää voinokare, perunakuutiot ja sipulisilppu, kypsennä kymmenisen minuuttia sekoitellen. Lisää kanaliemi ja maito, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää pasta ja hauduta 10 minuuttia. Sekoita joukkoon kerma ja hauduta 5 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta keitto lautasille ja silppua pinnalle persiljaa.
Paista patongit 210-asteessa n 10 minuuttia ja tarjoa keiton kera.

2 kommenttia:

  1. Nayttaa ja kuulostaa hyvalta!
    Ma olen tehnyt peruna-pekonikeittoa kanssa, mutta soseuttanut sen.
    Taytyykin kokeilla noin pastan kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Susa,
    Kaurapasta on runsaskuituista ja se sopi hyvin täyteläiseen keittoon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.