sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Maksapihvit

Maksasta tulee harvoin valmistettua ruokaa, vaikka se maistuu meillä ihan hyvin. Kukaan ei nyrpistä sille nenäänsä. Tänään siis naudanmaksapihvit ja niiden seuraksi keitetyt perunat, porkkanaa ja salaattia.

Maksapihvit ja sipulirenkaat

500 g naudanmaksaa
1 iso sipuli
1 chilipaprika
mustapippuria
Maldon suolaa
voita
vettä ja ruokakermaa 15%
vehnäjauhoja

Huuhtaise maksa nopeasti ja kuivaa. Poista kalvot ja leikkaa noin sentin paksuisiksi pihveiksi.
Kuullota sipulirenkaat ja chilipaprikasilppu voinokareessa pannulla. Nosta sivuun.
Paista pihvit keskilämmöllä, kaksi minuuttia molemmin puolin. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Nosta pihvit sivuun. Kaada pannulle tilkka vettä. Siivilöi huuhdeliemi pannulta kasariin. Sekoita vehnäjauhot ruokakermaan ja lisää kasariin sekoittaen. Kypsennä kastiketta 5 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla. Nosta maksapihvit kastikkeen joukkoon ja anna niiden hautua hetki. Nosta pihveille sipulirenkaat tarjottaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.