Tänään laskiaistiistaina kevyen päivällisen jälkeen valmistin ohukaisia ja niiden seuraksi mustikkarahkaa aamun MTV3:n Makuja Maija Silvennoista mukaellen. Ohjeen sivalsin vanhasta muistista, mutta lisäsin mukaan vehnälesettä.
Isot ohukaiset
0,5 l maitoa ja ruokakermaa (ts oli avattuja purkkeja)
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnälesettä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Sekoita taikina ja anna turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Paistamiseen käytin juoksevaa margariinia.
Mustikkarahka
1 prk maitorahkaa
1 dl vaniljakastiketta (Flora)
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita sulatettu pakasteesta
Vatkaa rahka ja vaniljakastike sileäksi ja vaahtomaiseksi. Lisää sokerit ja mustikat. Sekoita.
tiistai 24. helmikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mustikkarahkaa teki heti mieli kun tuon näin! Ostin joku aika sitten täällä pakastemustikoita, mutta ne olivat kyllä ihan mauttomia.
VastaaPoistaMinulla on suomalaisia mustikoita ja ne maistuvat ihanan kesäisiltä.
VastaaPoista