tiistai 24. helmikuuta 2009

Isot ohukaiset

Tänään laskiaistiistaina kevyen päivällisen jälkeen valmistin ohukaisia ja niiden seuraksi mustikkarahkaa aamun MTV3:n Makuja Maija Silvennoista mukaellen. Ohjeen sivalsin vanhasta muistista, mutta lisäsin mukaan vehnälesettä.

Isot ohukaiset

0,5 l maitoa ja ruokakermaa (ts oli avattuja purkkeja)
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnälesettä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Sekoita taikina ja anna turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Paistamiseen käytin juoksevaa margariinia.




Mustikkarahka

1 prk maitorahkaa
1 dl vaniljakastiketta (Flora)
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita sulatettu pakasteesta

Vatkaa rahka ja vaniljakastike sileäksi ja vaahtomaiseksi. Lisää sokerit ja mustikat. Sekoita.

2 kommenttia:

  1. Mustikkarahkaa teki heti mieli kun tuon näin! Ostin joku aika sitten täällä pakastemustikoita, mutta ne olivat kyllä ihan mauttomia.

    VastaaPoista
  2. Minulla on suomalaisia mustikoita ja ne maistuvat ihanan kesäisiltä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.