maanantai 9. helmikuuta 2009

Mustikka-jälkiruokia

Pakasteessa on vielä mustikoita mukavasti. Sunnuntaina inspiroin niistä jälkiruuan. Siinä ei tarvittu hyydytyksiä eikä vispaamisia, mutta siitä huolimatta oli hyvää.
Tänään jatkoin samalla teemalla, mutta vielä yksinkertaisemmalla tavalla. Voisi sanoa, että kypsentämätön mustikkapuuro oli maistuvaa. Pitääkö kaiken olla monimutkaista ja eksoottista ?

Mustikat myslissä

maitorahkaa
vaniljakastiketta (flora)
mustikoita
mysliä
ruokosokeria
muutama vadelma
Ota mustikat sulamaan huoneenlämpöön muutama tunti ennen h-hetkeä. Sekoita maitorahkaan vaniljakastiketta, sekoita sileäksi. Sekoita mustikoille ruokosokeria haluttu määrä. Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin. Kokoa kerroksittain mysliä, mustikoita, rahkaseosta, mysliä, mustikoita rahkaseosta. Koristele lopuksi muutamalla vadelmalla. Nauti.

Mustikka-myslipuuro

maitorahkaa
vaniljakastiketta (flora)
mysliä
mustikoita
ruokosokeria

Sekoita ensin maitorahka ja vaniljakastike sileäksi. Lisää seokseen mysli, sulaneet mustikat sekä ruokosokeri. Sekoita sileäksi. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.