torstai 26. helmikuuta 2009

Tulista chili-kinkkupastaa

Päämääräni oli pastaruokaa tänään. Kimmokkeen sain Bella Vanilla-blogin Rossanalta, joka oli valmistanut herkullista Herne-kinkkupastaa. Mukaelin Rossanan ohjeesta keittiössäni tulisen pastan. Tokihan siinä ovat ne herneet mukana. Ne sopivatkin erittäin hyvin.

Tulinen chili-kinkkupasta

5 dl kuivapastaa (fusilli tmv)
1 pussi pakasteherneitä
150 g palvikinkkua
n. puoli palkoa chili-paprikaa
öljyä
2 dl Kippari savujuusto-ruokakermaa
suolaa

Kiehauta vesi, lisää suola n 1 tl ja pasta. Anna kiehua 5 minuuttia ja kaada joukkoon pakasteherneet. Keitä edelleen pastan keittoohjeen mukaan.Kuutioi palvikinkku. Poista chili-paprikasta siemenet ja pilko pieniksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää chili-paprikasilppu pannulle ja kuullota hetki. Jos et halua kovin tulista, poista silppu pannulta. Lisää pannulle kinkkukuutiot ja anna niiden hetki tiristä. Lisää ruokakerma. Tarkista maku. Kaada pasta-herneistä vesi pois ja sekoita joukkoon kinkkukastike. Nauti heti, oikeastaan mitään muuta et tarvitse kuin lasi jääkylmää vettä.

2 kommenttia:

 1. Onpa sinulla tyylikästä täällä. Herkkusienikeitto alkoi kiinnostaa. Pitääkin joskus pistää mies tekemään sitä. Tykkään sienistä!

  Tulin tänne samalla vastaamaan tuohon yläpalkkikuvaongelmaasi. Kieltämättä se on aikas pieni ja oudosti sijoittunut.

  Minkä kokoinen se kuva on? Tuo yläpalkki on niin leveä, että ainakin se on noin 950 pikseliä leveä. Pystyt tarkistamaan sen, kun olet lataamassa kuvaa sinne yläpalkkiin. Ihan siinä alhaalla lukee vähän pienemmällä, kuinka leveä se palkki on (siinä puhutaan kuvapisteistä, mutta se on sama asia kuin pikseli).

  Pystyruoraan se ylälaatikko venyy sen mukaan, kuinka suuri kuva on.

  Vaikka siinä on mahdollisuus kuvaa ladatessa "pienennä kuva sopivaan kokoon", niin silloin kuvan täytyy olla suurempi kuin se pikselimäärä tai se ei toimi. Tosin olen havainnut, ettei se toimi muutenkaan aina ja paras on itse tehdä oikeankokoinen kuva.

  Jos tarvitset lisäapua, niin laita vaikka mailia. Voin tehdä sinulle oikeankokoisen bannerin, jos laitat kuvan tulemaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos elegia. Luulen, että tarvitsen apuasi lataamisessa. Etsin jotain ruoka-aiheista kubaa, aika "väritöntä", jotta tuo blogin nimi ja teksti näkyy.
  Niin saahan sen kuvan tekstin alle.
  Palaan asiaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.