lauantai 21. helmikuuta 2009

Siikaa, risottoa ja herkkusieniä

Siika oli tänään tarjouksessa 13,90/kg. Valmiiksi fileoitu isosiika on hyvää yksinkertaisesti valmistettuna, joten paiston fileet voissa pannulla. Lisäkkeeksi tein risoton. Ajattelin ensin sienirisottoa, mutta tarjosin kuitenkin sienet erikseen.

Siikaa, risottoa ja herkkusieniä

Leikkaa iso siikafilee kolmeen osaan. Paista voissa molemmin puolin. Mausta Maldon-suolalla ja valkopippurilla.

Keitä 6 dl vettä ja kasvisliemikuutio kiehuvaksi. Silppua yksi sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä kasarissa. Lisää joukkoon 3 dl pitkäjyväriisiä ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää joukkoon kiehuvaa kasvislientä sekoita ja lisää lientä, kun neste on imeytynyt. Jatka näin kunnes riisi on kypsää ja kaikki neste käytetty. Mausta Maldon suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon creme fraichea (5%) n 1 dl ja sekoita. Risotto on nyt valmista.

Harjaa herkkusienet kevyesti puhtaiksi. Paloittele ne. Kuumenna pannulla aivan pieni tilkka öljyä ja lisää herkkusienet. Paahda niitä kunnes ne ovat kypsyneet, mutta rakenne on ehjä. Mausta Maldon suolalla.

Valmistin myös raikasta salaattia kala-aterialle. Huuhtele jää- ja lehtisalaatti ja kuivaa. Revi ne salaattikulhoon. Valmista kastike 1 murskattu valkosipulinkynsi, oliiviöljyä, sitruunasta puristettua mehua, sokeria ja suolaa. Sekoita kastike ja lisää se salaatille ja sekoita. Kuori mehukas päärynä ja suikaloi se. Lisää päärynäsuikaleet salaatin joukkoon. Salaatti sopi hyvin kokonaisuuteen.

Lopuksi nopeaa ja hyvää, karamellijäätelöä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.