perjantai 13. helmikuuta 2009

Makkarapihvit risottoriisillä

Tänään kotiuiduttiin matkalta, joka tosin kesti vain yhden yön ja päivän. Nopeasti piti loihtia pötyä pöytään, sillä kotiruokahan on aina pieneltäkin reissulta tultaessa parasta ruokaa. HK-lenkki oli pahan päivän eli tämän päivän varaksi ostettu valmiiksi jääkaappiin. Kaikkea muuta tarvittavaa löytyi myös. Ajattelin ensin tehdä risottoa, mutta en jaksanut seisoa lieden ääressä sitä puolta tuntia, jonka se olisi vaatinut. Tyydyin risottoriisiin.

Makkarapihvit ja risottoriisi

3 dl risottoriisiä
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl hunajaa
1 1/2 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa

HK sinistä lenkkiä tai vastaavaa




Kaada kattilaan vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja kiehauta. Hienonna sipulit. Kuumenna pannulla öljy. Lisää sipulisilput ja anna niiden hetki kuullottua. Lisää riisit ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi ja sekoita. Anna riisin kiehua kannen alla hiljalleen 10 minuuttia.
Halkaise lenkkimakkara ja leikkaa puoliksi. Paista pienessä öljytilkassa molemmin puolin pienen hetken.
Suikaloi paprikaa ja herkkukurkkua, kuori vihreä kurkku ja viipaloi. Kokoa annos. Riisi, makkarapihvit, kurkut ja paprika. Sipaise makkaralle sinappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.