keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Lohileipä ja mansikoita riisipuurolla

Mies oli graavannut merilohta pari päivää sitten. En tiennyt koko asiasta mitään, salaisuus paljastui tänään kun mietin iltaruokaa. Onneksi oli graavannut. Ihanan maukkaat lohivoileivät syntyivät hetkessä. Miten ne maistuivatkin niin hyviltä. Kylmän voileivän jälkeen seurasi lämmin jälkiruoka, muheva riisipuuro. Kuulostaa aika perinteiseltä ja sitä se onkin, mutta hyvää. Otin pakasteesta mansikoita, sulatin ja jätin hieman kohmeisiksi. Hyvä yhdistelmä lämmin riisipuuro ja raikkaat mansikat.

Lohivoileivät

vaaleaa maalaisleipää
graavilohta
salaattia
tomaattia
kurkkua
sipulinvartta

Sipaise leivälle hieman oivariinia. Levitä pinnalle huuhdeltua vihreää salaattia ja ohuita graavilohiviipaleita. Lohko tomaatit ja kuori kurkku, halkaise ja poista siemenet. Nostele lohen päälle tomaattilohkot, kurkkuviipaleet ja punasipulin varsisilppua. Punasipuli oli lähetynyt kasvattamaan vartta ja silppusin sitä. Se oli yllättävän aromikasta, sopi hyvin leivälle.

Riisipuuro mansikoilla

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l kokomaitoa
1/2 tl suolaa

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Mausta.
Tarjoa hieman jäähtynyt lämmin puuro vasta sulaneiden kohmeisten mansikoiden kera.

4 kommenttia:

  1. Teit sitten kaikki lempiruokani samassa paketissa... :) graavattua lohta ja riisipuuroa. Tosin r-puuron syön itse aina isolla voinapilla :) nam nam

    VastaaPoista
  2. Graavilohi on taivaallista. Vitsit, että siihen tulikin nyt himo :)

    VastaaPoista
  3. Risulinna,
    Muuten kyllä minäkin syön puuroa v-napilla, mutta nyt mansikat maistuivat lämpimässä puurossa. Kokeile vaikka

    VastaaPoista
  4. Mari,
    Ja voileivällä se maistuu erittäin hyvältä, se onkin jo ateria, kun syö kaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.