sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Lohi ja juurekset nyyteissä

Innostuin MTV3:n FooDoo-ohjelman lohinyyteistä, että tänään päätin valmistaa oman sovellukseni. Kyllä kannatti, oli todella hyvää. Salaattia aluksi ja pääruuan seuraksi. Kaikki raaka-aineet olivat valmiina kaapissa, lohta ja salaattia lukuunottamatta. Jälkiruokana mustikoiden seuraksi inspiroin uudenlaisen version, mutta siitä huomenna.

Lohta ja uunijuureksia

600 g merilohta
200 g perunaa
2 pientä porkkanaa
100 g lanttua
pala juuriselleriä
pala kesäkurpitsaa
1 pieni punasipuli
suolaa, pippuria

Limevoi
40 g voita
lime
2 tl kuivattua tilliä

Kuori juurekset. Leikkaa perunat ja porkkanat ohuiksi siivuiksi, kuutioi selleri ja lanttu, silppua punasipuli. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois, viipaloi. Kaada juurekset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Purista joukkoon limen mehu. Mausta kuivatulla tillillä tai tuoreella. Sekoita limevoi juuresten joukkoon kulhossa.

Leikkaa foliosta 4 arkkia ja asettele juurekset niiden päälle. Leikkaa lohi 8 palaan ja asettele kaksi palaa per nyytti juuresten päälle sulje tiiviiksi. Kypsennä kiertoilmauunissa 200-asteessa 30-40 min uuttia.
Folioiden asemasta voit käyttää myös uunivuokaa, joka suljetaan tiiviiksi foliolla.




Salaatti


rapeaa salaattia ja
pehmeää salaattia
kesäkurpitsaa
varsiselleriä
punasipulia
punaista paprikaa
paahdettuja auringonkukkasiemeniä


Kastike
maustamatonta jogurttia
ripaukset sokeria, suolaa
dijon hunajasinappia

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatit kulhoon. Halkaise kesäkurpitsa, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Huuhdo varsiselleri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Silppua punasipuli. Sekoita salaatiksi. Valmista kastike ja sekoita salaattiin. Ripottele pinnalle paahdetut auringonkukkasiemenet ja suikaloi pinnalle punaista paprikaa.
Jätin määrät pois, salaatintekijä valitsee ne tottuneesti itse. Kastikemääräksi riittää noi 3 rkl jogurttia ja siihen sovelletaan muut ainekset.

4 kommenttia:

  1. Minäkin katsoin ohjelman, jopa kahteen kertaan ja ajattelin,että pitääpä tehdä näitä nyyttejä. Kiitti kun laitoit ohjeen tähän niin ei tarvitse etsiä maikkarin sivuilta..

    VastaaPoista
  2. Olen sovellellut aika paljon ohjetta, Esim juureslajeja on enemmän, kesäkurpitsa on tässä, sipuli on punasipulia. Lime on sitruunan tilalla jne..

    Mutta mehukasta ja hyvää.

    VastaaPoista
  3. Oi, onpas aivan ihanalta ja herkulliselta kuulostava resepti. Kiitos, laitan tämän korvan taakse ja teen joku kerta kun ostan lohta!

    VastaaPoista
  4. Sanna,
    Meillä taidetaan tehdä tätä taas useasti, kunnes taas jotain uutta ja hyvää löytyy lohelle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.