Tänään en lähtenyt sienimetsään, vaan kuvaamaan erästä projektiani.
Niin vain siinä kävi, että auton ikkunasta huomasin paljon sieniä pientareella metsän reunassa.
Pysäytin auton ja suuntasin metsän uumeniin noin puoleksi tunniksi.
Saalista tuli, kangashaperoita, isohaperoita, nummitatteja, voitatteja kaksi, punikkitatteja kaksi.
Muutin sienistä johtuen vähän ruokalistaani ja valmistin perunalaatikon, johon
haperoita pääsi mukaan pekonin kanssa, tai oikeastaan se oli possunkylkeä.
Perunapekonisieni-laatikosta tuli maukasta. Pohdiskelin hieman syytä maukkauteen.
Kypsensin kaikki kiinteät raaka-aineet ennen vuokaan laittoa,
sienet, pekonin, sipulin ja perunat (al denteksi).
Pekoni-sieniperunalaatikko
n 3 dl pilkottuja haperoita tmv
300 g possunkylkeä kuutioituna
1 isosipuli pienittynä ja voita 30 g
edellä mainittuihin lisäsin suolan pannulla
500 g perunoita suikaloituna
*
2 kananmunaa
1 dl kermaa
n 2 dl rasvatonta maitoa
ripaus suolaa ja mustapippuria rouheena
*
Pinnalle juustoa lastuina
*
Kuivaa haperopalat kuumalla pannulla, siivilöi syntynyt neste pois. Lisää suolaa.
Pilko pekoni pienehköiksi kuutioiksi. Ruskista kuivalla pannulla ja suolaa.
Pilko sipuli hyvin pieneksi ja kuullota kuumassa voissa kullankeltaiseksi.
Pese ja suikaloi perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä al denteksi.
Voitele vuoka. Kokoa ainekset kerroksittain.
Ensin puolet perunoista, sitten sienet, pekoni ja sipuli,
lopuksi loput perunoista. Sekoita munat, nesteet ja mausteet.
Kaada seos vuokaan, raaka-aineet saavat juuri ja juuri peittyä.
Vetele juustohöylällä lastuja perunalaatikon päälle.
Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Ripottele pinnalle vielä persiljaa.
Tässäpä isohaperoita. Haperot esikäsittelin vain puhdistamalla ne serlaa apuna käyttäen.
Jaloista leikkasin tyvipään pois ja raaputin varret veitsellä ja pilkoin.
Nyt on todellinen haperosyksy. Toivottavasti ehdimme saada rouskuja ennen yöpakkasia.
VastaaPoistaRouskuja minäkin odotan, mennään poimimaan sopivana päivänä.
VastaaPoista