Olin ajatellut valmistaa sienirisoton ja broilerifileet.
Loppujen lopuksi valmistin vain sienirisoton, koska saimme iltapäivällä vieraita
ja illallisen teko siirtyi parilla tunnilla. Risotosta tuli sopiva ja hyvä ateria,
fileet olisivat olleet jo liikaa.
Sisareni toi puutarhastaan minulle komeaa rucolaa ja lisäsin sitä risottolautasille.
Herkkusienirisotto 2 annosta
1 sipuli hienonnettuna
2 pientä valkosipulinkynttä raastettuna
2 rkl voita
1 3/4 dl risottoriisiä
(3/4 dl valkoviiniä jota ei minulla ollut)
7 dl kiehuvaa kasvislientä
1 rs/200 g ruskeita herkkusieniä pilkottuna
nokare voita, rmustapippuria ja suolaa
70 g sweet chili philadelphia tuorejuustoa
päälle parmesaaniraastetta
Kuullota sipulisilput kuumassa voissa.
Lisää riisi ja kuullota hetki.
Lisää kasvislientä sekoittaen. Jatka lisäämistä vähän kerrassaan,
kunnes riisi on kypsää.
Lisää pannulla voissa paistetut ja mustapippurilla ja suolalla maustetut
herkkusienet. risoton joukkoon.
Lisää lopuksi tuorejuusto ja anna sen sulaa tasaisesti risottoon.
Annostele risotto, raasta pinnalle parmesaania.
Lisäsin mukaan vielä rucolaa.
Hyvää oli.
Villivadelmahillo
Kävimme aamupäivällä siskoni kanssa poimimassa villivadelmia. Niitä löytyi sopivasti
ja lisää on tulossa. Jaksoimme paahtavassa auringossa poimia hetken aikaa.
Sain poimituksi kaksi litraa, joista perkasin puolet ja keitin hilloksi, jota sain noin 5 dl.
Huomenna on toisen litran vuoro.
Hillo, 1 l perattuja villivadelmia. 1/2 dl vettä, 250 g hillosokeria
Laita vadelmat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää sokeri sekoittaen.
Anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n 15 minuuttia.
Kuori syntynyt vaahto pois. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Purkita puhtaisiin purkkeihin. Anna jäähtyä ennen kuin nostat jääkaappiin.
Ihana hillo! Olen kyllä aika kateellinen noista villivadelmista. Ne kypsyivät tänä vuonna myöhemmin ja olivat vielä täysin raakileita kun lähdin Suomesta.
VastaaPoistaVillivadelmat ovat vadelmista parhaat.
VastaaPoistaNiistä tulee todella hyvä hillo, rankkaan senkin parhaimmaksi hilloksi