Valmistin uunilohta uudella tavalla. Graavasin ja maustoin lohifileen nahkoineen.
Nostin jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi. Sen jälkeen paistoin fileen uunissa.
Ennen tarjoilua vedin nahan pois. Olipas lohi hyvää.
Jääkaapissa oli punajuuria, niistä syntyi lisuke lohelle.
Punajuuri ei ole kovin kuvauksellinen, mutta maku oli hyvä.
Sekoita sokeri, suola, mustapippurirouhe ja hienonnettu tilli keskenään.
Kuivaa lohifilee talouspaperilla. Levitä mausteseos kauttaaltaan lohelle.
Kääri lohi folioon ja laita maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
Paista uunin 200-asteessa noin 20 minuuttia. Vedä nahka pois ennen tarjoilua.
Kuvassa lohi on otettu juuri uunista. ( Läpinäkyvän vuoan alta näkyy punainen pannualunen.)
500 g punajuuria
1 iso sipuli silputtuna
1 tl sokeria
3 rkl rypsiöljyä
1/2 dl vettä
1 limen mehu, ripaus ruokosokeria, ruususuolaa ja mustapippuria
Kuori punajuuret, leikkaa pienehköiksi kuutioiksi. Silppua sipuli.
Sirottele pannulle sokeria ja kuumenna pannu. Lisää öljy, sipulisilppu
sekä punajuurikuutiot. Kypsennä noin kolme minuuttia sekoittaen.
Kaada vesi pannulle ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä,
kunnes punajuuret ovat kypsiä. Purista punajuurille limemehu.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella ruokosokeria.
Sekoita salaatti. Tällä kertaa sekoitin friseetä, varsiselleriä, kurkkukuutioita.
Kastike oliiviöljy +suola+mustapippuria.
Lisäsin lautasille vielä raejuustoa.
Niin herkullisen näköistä!
VastaaPoistaTuo kypsennystapa sopii lohelle hyvin.
VastaaPoista