Pitkästä aikaa ostin possun ulkofileepihvit. Vasta kotona huomasin, että
niitä oli käsitelty, miedosti suolattu, lisätty vettä, happamuudensäätöaineita,
kasvikuitua, glukoosia, maissimaltodekstriiniä. En ollut kaupassa tarkkana, luin vaan mitä
otsikossa on kirjoitettuna Porsaan ulkofileepihvit.
Tietysti valmistin ne pihveiksi, niistä tuli sopivan mureat ja mehukkaat.
Ohuet pihvit paistoin pannulla ja siirsin folion alle 150-asteiseen uuniin.
Possun ulkofileepihvit ohrasuurimorisotolla
Otin pihvit, 4 kpl, huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen kypsentämistä.
Kuivasin huolellisesti. Hienonsin 3/4 punaista chiliä ja ripottelin sen pihveille.
Pihvit maustuivat juuri tuon puoli tuntia. Lisäsin pannulle pienen tilkan rypsiöljyä.
Nostin pihvit kuumalle pannulle ja pyöräytin vielä päälle mustapippurirouhetta.
Paistoin noin 2 minuuttia per puoli kuumalla pannulla.
Nostin pihvit vuokaan ja peitin foliolla ja siirsin uunin 150-asteeseen noin 15 minuutiksi.
Minulla oli jääkaapissa sunnuntailta jäänyttä kasvisliemessä
kypsytettyjä ohrasuurimoita. Niistä tulisi lisuke pihveille.
Ensin hienonsin ison keltasipulin. Kuumensin pannulla voinokareen tiriseväksi, lisäsin
sipulisilpun pannulle, sirottelin mukaan sekä sokeria että suolaa.
Kuullotin sipulin kullanruskeaksi ja lisäsin ohrasuurimot mukaan.
Paistoin hetken aikaa ohra/sipuli sekoitusta.
Kokosin yksinkertaisen aterian. Ohra-sipulirisottoa ja pihvi, josta vetäisin osan
chilisilpusta pois. Kastikkeena on turkkilaista jogurttia persiljalla.
Salaattina pihvitomaattia ja varsiselleriä pilkottuna, ripautin mukaan sokeria ja mustapippuria.
Valitettavasti en ehtinyt ottaa kuvia kuin yhden ainoan.
Kaiken lisäksi koneeni junnaa tosi paljon, ensin en saanut avattua
tätä blogia ja nyt blogger viestittää koko ajan julkaisuvirheestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.