Maakuntalehdessämme, Keskipohjanmaassa, oli eilen ruokasivuilla mielestäni hyvä ahvenohje.
Leikkasin ohjeen muistiin ja jo tänään meillä syötiin chorizo-ahvenia
perunagratiinin ja salaatin kera. Hyvältä maistui. Chorizomakkara maustoi juuri
sopivan kirpakasti tämän kalaruoan. Voisin kokeilla tätä tapaa myös lohifileille
Chorizo-ahvenet 4 annosta
600 g ahvenfileitä
1 limen mehu ja raastettu kuori
100 g eli 2 chorizomakkaraa
2 viipaletta hiukan kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 dl persiljasilppua
1 silputtu valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria
Levitä ahvenfileet vuokaan purista kalojen päälle yhden limetin mehu. Laita jääkaappiin.
Leikkaa leivästä kuoret pois ja palo sisus parin sentin kuutioiksi.
Levitä kuutiot uunivuokaan. Poista chorizosta kuori ja leikkaa makkara
pieniksi paloiksi. Levitä chorizo leipäkuutioiden päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia niin, että chorizon rasva alkaa sulaa
ja sekoittuu leipäkuutioihin. Anna jäähtyä.
Kaada jäähtynyt leipä-chorizoseos kutteriin. Lisää persilja ja silputtu valkosipulisilppu,
parmesaani, limen kuori ja ripaus suolaa ja pippuria. Pyöräytä seos murumaiseksi kuorrutteeksi.
Ota kalat jääkaapista ja kuivaa niiden pinta. Taputtele chorizo-kuorrute fileille.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja kuorrute rapeaa.
Lisukkeeksi kypsensin uunissa perunagratiinin. Viipaloituja perunoita, suolaa
tilkka kermaa, korppujauhoja ja juustoraastetta.
Annoslautaselle lisäsin romainesalaattia ja rucolaa, päälle paahdettua sesamia
sekä oliiviöljyä pirskoteltuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.