lauantai 9. elokuuta 2014

Perunapizzaa vuohenjuustolla

 Tänään ei pitänyt tehdä pizzaa. Sain maistaa kaupan grillissä kypsynyttä possun
ulkofilettä ja innostuin ostamaan sitä viipaloituna. Aikomus oli valmistaa perunalisuke fileille.
Kun kuorin perunoita, tulin ajatelleeksi että en ole koskaan tehnyt perunapizzaa.
Selailin nettiä ja huomasin, että " melkein kaikki" sitä ovat jo tehneet. Otin ohjeekseni
Maku.fi- perunapizzan. Pizzani muuttui tuosta ohjeesta aika tavalla. 
Tämä on oma toteutukseni pohjasta saakka. 

 Käytin pizzapohjana PullaPirtin ohrarieskaa,
jonka voitelin oivariini-levitteellä.
Pizzapohjan voi tehdä tietysti itse, jos hiivaa on kaapissa, minulla ei ollut jauhoja.

Täyte
n 500 g perunaviipaleita keitettynä
1 iso valkosipulinkynsi raasteena
2 kesäsipulia renkaina
2 viipaletta kypsää possun ulkofilettä kuutioina
125 g piparjuurivuohenmaitojuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
päälle n 50 g juustoraastetta

Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
Lisää viipaleet kiehuvaan vesitilkkaan ja ripota mukaan ruususuolaa.
Anna kiehua keskilämmöllä noin 4 minuuttia. Kaada vesi ja anna viipaleiden
hieman jäähtyä. Voitele rieskat levitteellä.
Kasaa pizzan täytteet kahdelle pohjalle.
Perunaviipaleet, sipulirenkaat, valkosipuliraasta, fileekuutiot,
piparjuurivuohenjuusto nokareina, juokseva hunaja.
Lopuksi juustoraaste.
Paista uunin 225-asteessa noin 10 minuuttia.  

Sekoitin lisukkeeksi salaatin.
pehmeää keräsalaattia, tomaattilohkoja ja vesimelonikuutioita.
Päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
 
Katan usein meille  kahdelle saarekkeelle, niin nytkin
Salaatti on jo valmiina ja pizzat uunissa.

2 kommenttia:

  1. Eipä ole perunapitsaa täälläkään kokeiltu - mutta se asia ehkä korjaantuu ihan lähiaikoina;)
    Kiitos taas ideasta!

    VastaaPoista
  2. Ensimmäinen kerta minullakin, mutta tulen tekemään eri versioin jatkossa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.