lauantai 2. elokuuta 2014

Chorizopasta

Näillä hellekeleillä mausteinen ruoka on paikallaan. Nimittäin mausteet vaikuttavat suolan lailla
siinä mielessä, että ne nostattavat janon tunteen. Mikäpä olisi nyt parempaa kuin raikas vesi ja sitä
saa todella juoda runsaasti. Riittävä määrä nestettä pitää sekä virkeänä että nestetasapainon kunnossa.
Tänään nautimme iltapäivällä kirpakan mausteista chorizopastaa.
Pasta on hyvää helleruokaa, koska se syntyy nopeasti eikä vaadi paljon lieden ääressä puuhastelua.

Chorizopasta

3 chorizomakkaraa pilkottuna
1 pienehkö sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
öljyä ja nokare voita sekä 1 tl sokeria
1/2 dl marsalaviiniä
basilikaa, paprikaa, mustapippuria ja ruususuolaa
300 g tomaattimurskaa
3/4 dl pastan keitinlientä
1 dl lehtipersiljaa silputtuna

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää veteen riittävästi suolaa.
Keitä täysjyväfusilipasta kypsäksi. Valmista pastan kiehuessa kastike.
Ruskista pilkotut chorizomakkarat öljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.
Kuumenna pannulla öljy ja voi tiriseväksi. Lisää pannulle hienonnetut sipulit
ja sokeri. Kuullota muutama minuutti ja hauduta 3-4 minuuttia.
Kaada marsala pannulle. Lisää mausteet ja kiehauta muutama minuutti.
Lisää tomaattimurska ja pastan keitinvesi. Anna kypsyä 10 minuuttia välillä
sekoittaen.  Lisää makkarat ja persiljasilppu ja sekoita.
Annostele pasta lautasille ja nostele mukaan kastiketta.

Käytin Snellmanin lisäaineetonta chorizoa

2 kommenttia:

  1. Hei, voiko ton marsalan korvata jollain? :)

    VastaaPoista
  2. Sen voi korvata myös punaviinillä tai kasvisliemellä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.