Kävin eilen illalla poimimassa sisareni puutarhasta punaisia karviaismarjoja
noin kolmisen litraa. Tykkään karviaishillosta ja oli mukava saada niitä.
Dansukkerin hillo-marmeladisokeripakkauksessa on sopiva hillo-ohje.
Keitin litran kerrallaan eli sitä mukaa kuin sain perkattua.
Hillo valmistui näin.
1 litra huuhdeltuja ja perkattuja punaisia karviaisia
3 rkl vettä ja 165 g hillo-marmeladisokeria
Kaada marjat kattilaan, lisää vesi ja anna kiehahtaa 2 minuuttia.
Lisää sokeri sekoita parisen minuuttia ja alenna lämpöä ja anna kiehua 15 minuuttia.
Kuori vaahto pois. Purkita hillo.
Karviaismarjojen poimiminen on nopeaa, mutta perkaaminen hidasta.
Poistin yksitellen jokaisesta marjasta molemmista päistä kannat, myös se ruskea kuiva tupsu.
En halkaissut marjoja, kiehuessaan ne hajosivat kiitettävällä tavalla.
Ajattelin ensin, että soseutan ne. En kuitenkaan tehnyt sitä. Hillosta tuli tasaisen hyytynyt.
Marjoihin on juuri lisätty sokeri ja kiehuminen alkaa.
Tästä pensaasta poimin marjani.
Annan purkillisen hilloa puutarhanomistajalle kiitokseksi.
Mums:P
VastaaPoistaHei, löysin juuri blogiisi ja se vaikuttaa kivalta:) Karviaiset on kyllä hyviä! Itsellänikin on ollut suunnitelmissa tehdä karviaishilloa. Tervetuloa kurkkimaan myös minun blogiini http://www.antaapaivanpaistaa.blogspot.fi/ !
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMamma A,
VastaaPoistaMukava kun kävit.
Aleksandra,
Poriseeko siellä jo karviaishillo ?
Mukava, että kävit, tervetuloa toistekin.
Käyn katsomassa sinua blogissasi.