perjantai 15. elokuuta 2014

Paahdettu mysli

 Eipä näytä mysli kovin värikkäältä, raaka-aineet sen tekevät, ovat värittömiä.
Maissihiutaleet vaalean keltaisena ovat rankin väri tässä myslissä.
Maku ratkaisee, mysli maistuu turkkilaisen jogurtin päällä. Mansikoita olen ostanut
edelleenkin päivittäiseen käyttöön. Ne pääsevät väripilkuiksi tämän myslin kanssa. 

Myslissä mukana
6 dl kaurahiutaleita
2 dl maissihiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
2 dl mixinä auringonkukan-, kurpitsan-, pinjansiemeniä sekä karpalorouhetta
3/4 dl isoja kurpitsansiemeniä
1 dl rusinoita
2 dl kuivattuja taateleita pilkottuna
3 tl kanelia
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Paahda uunin 200-asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita paahtamisen aikana.
Anna jäähtyä ja purkita.
Aamiainen näyttää tältä. Tosin tässä aamiaisessa ei ole tätä paahtamaani mysliä, vaan 
kuvassakin vilahtavaa kaupan mysliä.

3 kommenttia:

  1. Nami, itsetehty mysli on vaan niin hyvää! Voi valita juuri omat lemppari raaka-aineet:)

    VastaaPoista
  2. Se on totta. Valinnoilla saa aina hieman erilaista

    VastaaPoista
  3. Hyvä mysliresepti! Täytyisi tehdä itsekin pitkästä aikaa. Yleensä olen laittanut kuivattuja karpaloita mutta voisi kokeilla vaihteeksi tuota karpalorouhetta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.