Kaikki alkoi siitä, kun huomasin loimukalkkunapaketin pakkausmerkinnän,
viimeinen myyntipäivä oli 18.8.2014 eli tänään.
Ajattelin, että kalkkuna sopii pastaan. Lisäsin mukaan vielä kesäkurpitsan, jonka kuorin ja
kätevällä kuorintaraudalla vetelin ohuiksi lastuiksi pituussuunnassa.
Kesäkurpitsan siemenkeskiosaa en käyttänyt kastikkeeseen.
Tietysti senkin olisi voinut paloa kastikkeen joukkoon, jolloin ei olisi
tarvinnut käyttää keitinvettä.
Kalkkuna-kesäkurpitsapasta
200 g täysjyväspagettia, keitä suolatussa vedessä (9 min)
3 pientä kesäsipulia pilkottuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
nokare voita ja ruususuolaa
200 g kalkkunaleikettä pilkottuna
1 kesäkurpitsa pitkinä lastuina
1 prk/400g Mutti tomaatteja tomaattimehussa
kuivattua basilikaa, mustapippurirouhetta, sokeria
lisäksi parmesaania ja persiljaa
Kuullota sipulit voissa, mausta suolalla.
Lisää pannulle pilkottu kalkkunaleike ja kesäkurpitsalastut.
Kuullota muutama minuutti.
Lisää Mutti ja pilko tomaatit paloiksi. Sekoita ja anna kiehua muutama minuutti.
Mausta kastike. Tarkista maku
Valuta spagetti ja jätä tilkka keitinvettä kattilan pohjalle.
Kaada pannulta kastike spagetin joukkoon, sekoita kevyesti.
Annostele ja raasta pastalle parmesaania. Ripottele vielä persiljaa pinnalle.
Moi Arleena, halusin tulla tännekin huikkaamaan, että Top100-listauksen takana on Ankerias Vipunen, jonka yhteystiedot löydät osoitteesta ankeriasvipunen.com
VastaaPoistaSaan tänään taas suvulta runsaasti kesäkurpitsaa, joten kaikki neuvot ovat tarpeen. Huomaan, että pastaan en sitä ole paljon muistanutkaan lisätä. Kiitos siis taas ajankohtaisesta vihjeestä.
VastaaPoistaJonna,
VastaaPoistaHuomasinkin sen ja laitoin postia Vipuselle. Pitääpä käydä katsomassa josko on korjattu.
Maija,
Kesäkurpitsa sopii todella hyvin pastaan ja pastaksikin pelkästään yksin.
Sitäkin pitäisi kokeilla.