Eilen iltapäivällä laitoin ruskeat pavut likoamaan raikkaaseen veteen.
Minulla ei ollut vielä illallakaan ajatusta, mitä pavuista tekisin.
Lisäsin sitten hieman vettä pavuille ja jätin likoamaan yön yli.
Tänään päätin ottaa pavut käsittelyyn ja valmistin niistä muhennoksen.
Yllätyin hyvästä lopputuloksesta. Leikkasin isot terttutomaatit viipaleiksi ja niistä
tuli mehevä salaatti. GoGreen kertoo ruskeista pavuista näin.
Ruskeat pavut kuuluvat olennaisena osana kotiruokiin ja moniin erilaisiin pataruokiin.
Ruskeiden papujen aromi on selkeä mutta hienostunut - sen maistaa
parhaiten sellaisinaan tarjottavissa pavuista,
joiden luonnollinen makeus
on tallella.
Rosmariini, persilja ja ruohosipuli ovat mainioita
ruskeiden papujen mausteita.
Liotetaan 12 tuntia. Ruskeissa pavuissa on
sekä proteiineja että kuituja.
Papumuhennos
500 g GoGreenin ruskeita papuja ja kylmää vettä liottamiseen
Huuhtele pavut ja laita kulhoon. Kaada päälle kylmää vettä. Vesi saa reilusti peittää pavut.
Liotusaika on vähintään 12 tuntia. Minulla pavut likosivat n 20 tuntia.
Kun aloitat papujen kypsentämisen keittämällä, huuhtele ne ensin runsaalla kylmällä vedellä.
Laita pavut isoon kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä reilusti suhteessa 1:2.
Kun vesi kiehuu, poista päältä vaahto. Lisää kattilaan 4-5 murskattua valkosipulinkynttä,
reilu 1 rkl juustokuminaa, reilu 1 rkl yrttimausteseosta, jossa timjamia, rosmariinia ja chiliä.
Keitä papuja 1-1 1/2 tuntia, koska minulla oli liotusaika pidempi keitin vajaa tunnin.
Lisäsin tässä vaiheessa 3 tl ruususuolaa, annoin kiehahtaa ja tarkistin maun.
Jäljellä oleva keitinvesi sai jäädä papujen joukkoon.
Tomaattisalaatti pavuille
Leikkaa isot terttutomaatit viipaleiksi.
Viipaloi punasipulia ja nostele tomaattiviipaleille.
Ripottele päälle paahdettuja sesaminsiemeniä.
Sirottele pinnalle hieman sokeria.
Pilko päälle persiljaa. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja purista lopuksi vielä limen mehua.
Jäljelle jääneet kypsät pavut käytän salaatteihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.