sunnuntai 17. elokuuta 2014

Nectariinipannacotta - lohta, lohipiirakkaa ja salaattia

 Nektariinit ovat juuri nyt edullisia (99 senttiä/kg) ja mehukkaita.
Niinpä tein pannacottaa nektariineillä. Tein sitä jo eilen ja nautimme yhden satsin eilen illalla.
Tänään oli samaa herkkua  lohiruoan jälkeen. 

Pannacotta
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria
1 prk (200g) kermaviiliä
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n 5 minuuttia.
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä  ja liota sekaan 
puristetut liivatteet. Sekoita joukkoon sokerit ja kermaviili.
Annostele neljään jälkiruokalasiin. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai 
seuraavaan päivään.
Lisäksi
Kuutioi kaksi huuhdeltua nektarinia.
Nostele nektariinikuutiot jähmettyneen pannacotan päälle.
Ripauta mukaan hieman tomusokeria.
 *****
 Vihreä salaatti lohiaterialle
 Tänään pääruokana syötiin eilistä lohipiirakkaa ja paistoin lisäksi 
vielä ohuita lohiviipaleita sekä sekoitin kylmän piparjuurikastikkeen.

Salaatissa on, pehmeää keräsalaattia, varsiselleriä pieninä kuutioina, kurkkua kuutioina ,
ruohosipulisilppua, sesaminsiemeniä, ruususuolaa ja oliiviöljyä

Lohiateria, salaatti, lohipiirakkaa ja paistettua ohutta lohifilettä.
Kastikkeena piparjuuritahnalla maustettua turkkilaista jogurttia sekä
silputtua ruohosipulia ja ruususuolaa.

2 kommenttia:

  1. Juu ei pitäis näin illalla ja vielä laihiksella katella näin ihania kuvia. Nam että näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos.
    Salaattia voit ottaa ihan hyvällä omatunnolla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.