Nektariinit ovat juuri nyt edullisia (99 senttiä/kg) ja mehukkaita.
Niinpä tein pannacottaa nektariineillä. Tein sitä jo eilen ja nautimme yhden satsin eilen illalla.
Tänään oli samaa herkkua lohiruoan jälkeen.
Pannacotta
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria
1 prk (200g) kermaviiliä
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n 5 minuuttia.
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja liota sekaan
puristetut liivatteet. Sekoita joukkoon sokerit ja kermaviili.
Annostele neljään jälkiruokalasiin. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai
seuraavaan päivään.
Lisäksi
Kuutioi kaksi huuhdeltua nektarinia.
Nostele nektariinikuutiot jähmettyneen pannacotan päälle.
Ripauta mukaan hieman tomusokeria.
*****
Vihreä salaatti lohiaterialle
Tänään pääruokana syötiin eilistä lohipiirakkaa ja paistoin lisäksi
vielä ohuita lohiviipaleita sekä sekoitin kylmän piparjuurikastikkeen.
Salaatissa on, pehmeää keräsalaattia, varsiselleriä pieninä kuutioina, kurkkua kuutioina ,
ruohosipulisilppua, sesaminsiemeniä, ruususuolaa ja oliiviöljyä
Lohiateria, salaatti, lohipiirakkaa ja paistettua ohutta lohifilettä.
Kastikkeena piparjuuritahnalla maustettua turkkilaista jogurttia sekä
silputtua ruohosipulia ja ruususuolaa.
Juu ei pitäis näin illalla ja vielä laihiksella katella näin ihania kuvia. Nam että näyttää hyvältä!
VastaaPoistaKiitos.
VastaaPoistaSalaattia voit ottaa ihan hyvällä omatunnolla.