lauantai 16. elokuuta 2014

Lohipiirakka ja lehtikaalisalaatti

 Siitä on jo kauan, kun viimeksi lohipiirakkaa tein. Nyt tein sitä tänään.
Lueskelin lohipiirakkaohjeita ja muokkailin oman ohjeen.
 Pohjataikinaan käytin kaappini uumenista gluteenittomia jauhoja.
 Gluteenittomat sopivat mielestäni paremmin piirakkapohjaan kuin esim vehnäjauhot.
   Philadelpia-juustoa kului täytteeseen 250 g, lisäksi maitoa, kermaa ja mausteita.
Lohipalat laitoin pohjan päälle ja kaadoin täytteen viimeisenä päälle.
Tämän voi tehdä halutessaan toisin päinkin.

Lisukkeeksi piirakalle sekoitin lehtikaalisalaatin, 
se oli omenaraasteen ja varsisellerin ansiosta mehevää.  

Lohipiirakka 
 Pohja
3 dl gluteenitonta jauhoseosta/ tai vehnä- tai spelttijauhoja
50 g philadelphia-tuorejuustoa
80 g voita
1/2 dl kylmää vettä
Sekoita jauhot, voi ja tuorejuusto murumaiseksi. Kaada  mukaan kylmä vesi
ja muotoile taikina tasaiseksi palloksi. Voitele vuoka (30x23cm), levitä
taikina pohjalle ja reunoille painelemalla. Laita vuoka joko pakastimeen tai jääkaappiin
siksi aikaa, kun valmistat seuraavat vaiheet. 

Täyte no 1
 Pilko 350 g merilohifilettä paloiksi. 
Mausta, 1 1/2 tl ruususuolaa, mustapippurirouhetta  ja 1/2 sitruunan mehu.
Anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia. 
Levitä lohipalat kohmettuneelle pohjalle.

Täyte no 2
200 g philadelpia-tuorejuustoa
1 dl rasvatonta maitoa
1 dl kermaa
1/2 dl silputtua ruohosipulia
3 kananmunaa
ruususuolaa, paahdettuja sesaminsiemeniä, mustapippurirouhetta,
kuivattua tilliä ja basilikaa
Sekoita  täyte tasaiseksi vispilällä.
Kaada vuokaan. Paista uunin 200-asteessa alatasolla noin 30-35 minuuttia.

Lehtikaalisalaatti
Huuhdo ja pilko lehtikaali, poista kova ruoto kokonaan.
Pilko lehtisellerinvarsi hyvin pieniksi kuutioiksi.
Raasta kuorittu omena karkeaksi raasteeksi. Purista joukkoon sitruunamehua.
Sekoita ainekset. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Liruttele lopuksi hyvää oliiviöljyä ja sekoita kevyesti. 
Lopuksi voit lisätä salaatille tomaattilohkoja.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.