torstai 21. elokuuta 2014

Palapaisti ja paistetut perunat - Jäätelö omenakompotilla

 Luin Tomi Björkin ohjeen (IS) Rydbergin pihveistä. Ajattelin kokeilla tuota yksinkertaista
ohjetta, mutta kaupassa ei ollut mieleistäni sisäfilettä. 
Ehkä kilo vakuumiin pakattua sisäfilettä olisi ollut liikaa. Ostin palapaistikuutioita naturellina,
joten tässä ruoassani on vain hitunen Björkin ohjeesta eli paistetut perunat,
jotka on ensin keitetty. Tuli taas todistettua, että keitetty ja sitten paistettu
on oikein hyvää. Sipulilla on myös iso rooli tässä ateriassa.
Vaan ei pidä pelästyä, kun sipulisilppu on hyvin voissa kuullotettu, se on makeaa.

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 
Pese perunat hyvin, perunoita ei tarvitse kuoria, lohko ne haluamallasi tavalla.
Keitä suolalla maustetussa vedessä al denteksi.  
Pilko palapaistipalat kahtia. Kuumenna voi pannulla tiriseväksi.
Laita lihapalat pannulle ja mausta reippaanlaisesti, mustapippurirouhetta, savupaprikaa, 
yrttimausteseosta, ja suolaa. Ruskista käännellen. Kaada palat
uunivuokaan. Huuhtele vesitilkalla pannu ja kaada liemi vuokaan.
Peitä vuoka foliolla ja anna hautua uunissa noin 45 minuuttia.
Kun liha on kypsää, kaada kattilaan. Suurusta maizenalla ja lisää tilkka kermaa.
Kuullota silputtu keltasipuli pannulla voissa, ripauta mukaan suolaa.
Lisää pannulle sipulin joukkoon perunalohkot ja paista kypsiksi. Annostele ruoka. 
Lisäsin lautaselle salaattia kurkun kera ja ripotin päälle pähkinämurskaa, suolaa ja oliiviöljyä  

Jäätelöä omenakompotilla
Valtuutin mieheni tekemään jälkiruokaa.
Ensin ohjeistin suullisesti omenahillon teko-ohjeet.
Paloittele kuoritut omenat (2 isoa) kattilaan, lisää 1 dl hillomarmeladisokeria, 2 tl kanelia.
Sekoita aluksi kokoajan, kunnes sokeri on sulanut ja anna 
kypsyä sosemaiseksi välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. 
Ota vadelmia pakasteesta ja anna sulaa.
Kokoa omenahillo ja jäätelö annokseksi ja lisää vadelmat.
Kuinkas siinä kävikään.
Annokset olivat aika isot ja hillo oli omenakuutioista päätellen kompottia.
Vadelmat olivatkin mansikoita.
Hyvää oli. Todettiin, että ei se hillon keittäminen mitään helppoa ole.
Yksi virhe ja lopputulos on aivan muuta kuin on aiottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.