lauantai 23. elokuuta 2014

Pinaattipannukakku

 Pienen vieraan toivomuksesta tein tänään pinaattipannukakkua.
Oikeastaan hän toivoi pinaattilättyjä. Kysäisin josko voisin tehdä samaa
makua, mutta pannukakuksi paistettuna. Se kävi oikein hyvin. Ehdoton edellytys oli mansikkahillo. 
Myös me muut pidämme mansikkahillo-pinaattipannukakku/ohukaiset yhdistelmästä. 
 Hillo syntyi pakastemansikoista ja ruokosokerista sekoittaen..  
Hyvää on, kuului herkkusuun arvostelu. 

Pinaattipannukakku mansikkahillolla
1ps/150g pakastepinaattia
7 dl rasvatonta maitoa
3 kananmunaa
3 dl graham-täysjyvävehnäjauhoja
3/4 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
1/2 dl sulatettua voita
-
lisäksi pakastemansikoista survottua sosetta ja ruokosokeria sekoitettuna

Sekoita maito, kananmunat, jauhot, suola ja voisula vatkaten.
Anna turvota noin 20-20 minuuttia.
Sulata mikrossa puoliteholla pakastepinaatti 3-5 minuuttia.
Sekoita pinaatti taikinaan.
Kaada leivinpaperilla vuorattulle uunipellille.
Paista 225-asteessa 30 minuuttia.
Tarjoa esim  mansikkahillon kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.