torstai 7. elokuuta 2014

Maissi-perunakeitto - Piimä-omenachutneypiirakka

 Tänään tyhjensin jääkaapin ja pakastimen sisältöä. Ruokalista syntyi sieltä poistettavien
raaka-aineiden sanelemana. Pakastin täyttyy tällä hetkellä marjoista, joten oli jo paikallaan
 poistaa  sieltä jotain. Nyt lähtivät maissi-  ja peruna-sipulisekoituspussi  keiton raaka-aineiksi.

Jääkaapissa oli pari piimäpurkkia, joissa kummassakin oli muutama desi piimää.
Kumosin piimän taikinakulhoon. Mietin pitä tekisin. Päädyin piimäpohjaiseen
piirakkaan. Hedelmien puutteessa, marjoja taas en halunnut piimäpiirakkaan ottaa, päädyin
jääkaapissa olevaan vajaaseen omena-rusinacutneysosepurkkiin.
Piirakasta tuli mausteisesta cutneysta huolimatta hyvää, tosin maustoin soseen sokerilla.
Voisin verrata raparperisoseen samaan kirpakkaan makumaailmaan kuin chuteney.   

Maissi-perunakeitto 

1 kesäsipuli hienonnettuna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl currya, 1 tl suolaa, ripaus mustapippuria
450 g maissijyviä pakastettuna
500 g peruna-sipulisekoitusta pakastettuna
1,2  1 kanalientä
1 dl kermaa ja maitoa
tuoretta basilikaa
Kuullota sipuli rypsiöljyssä. Lisää mukaan mausteet  ja hetken kuluttua pakasteet.
Kaada kattilaan kiehuva kanaliemi ja keitä noin 20 minuuttia.
Soseuta keitto ja lisää kermamaito. Kuumenna.
Lisää silputtua basilikaa. Tarkista maku.

Piimä-omenarusinachutneypiirakka

 4 dl rasvatonta piimää
1 1/2 dl fariinisokeria ja 1 dl kidesokeria
1 1/2 dl sulatettua margariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia ja 1 rkl leivinjauhetta
Sekoita ainekset taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Levitä päälle chutneytäyte  tasaiseksi. Ripottele pinnalle sokeria.
Paista uunin 200-asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia.
Leikkaa piirakka ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.