Nyt on haperoiden jaloista keitto keitetty. Vaikka sieni on mieto, sain keittoon sopivasti sienen maun.
Jalkoja oli sopiva määrä maun saamiseksi, pilkottuna noin litra.
Kiehautin jalkoja noin 10 minuuttia ja soseutin tasaiseksi. Lisäsin luomukasvisliemikuution ja
vettä, niin keiton struktuuri tuli juuri sopivaksi.
Raastoin pinnalle parmesaania, se suli melkein samantien keittoon, mutta antoi sopivasti
oman makunsa keittoon.
Täyteläinen sienikeitto haperoista
n 1 litra sienijalkoja pilkottuna
1/2 litraa vettä
1 pienehkö sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
3 rkl voita
ripaus valkopippuria, sokeria ja ruususuolaa
2 dl vettä ja 1 luomukasvisliemikuutio
1 dl kermaa
päälle raastettua parmesaania ja persiljaa
Puhdista ja pilko sienijalat ja laita ne kattilaan.
Kaada mukaan 5 dl vettä. Keitä noin 10-minuuttia. Soseuta.
Kuori ja hienonna sipuli ja raasta valkosipuli.
Kuumenna pannulla voi ja lisää sipuliseos pannulle.
Kuullota kullankeltaisiksi keskilämmöllä. Ripauta mukaan suola ja sokeri.
Lisää sipuliseos sienikeittokattilaan. Mausta vielä valkopippuriripauksella.
Anna keiton kiehahtaa. Lisää joukkoon kiehuva kasvisliemi (2dl) .
Keitto saa kiehua noin 5 minuuttia. Lisää kerma. Anna kiehahtaa.
Tarkista maku. Annostele. Raasta lautasille parmesaania ja lisää persiljaa.
****
Haperoiden lakit kuivasin paloiteltuna kiertoilmauunissa.
Hyvin onnistui, kuivaaminen kesti klo 15 illan 22 saakka. Nostin yöksi työpöydälle,
aamulla purkitin sienet. Sienet kutistuvat paljon kuivuessaan.
Voit lukea sieniensäilöntä-osiosta pari postausta alempana lisää.
Herkullisen näköistä ja varmasti hyvää. Tulisi varmasti ihanan mieto, vaalea sienikastikekin noista haperoista Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaOlen joskus napannut sinulta, tuolta Arleenan sanomien puolelta, ihanan kauraisen mustikkapiirakan ohjeen. Sitä on tänäänkin työn alla :)
Anne,
VastaaPoistaSienikeitto oli hyvää.
Sienikastikkeeksi sopii myös.
Mukava, että löysit blogistani piirakkaohjeen ja olet pitänyt siitä.
Pitääpä minunkin tehdä sitä myös.