perjantai 8. elokuuta 2014

Perunasalaatilla savulohta ja tillikastiketta

 Mikäpä parempaa helteillä kuin kylmä ruoka. Sitä me söimme tänään.
Tosin lohi oli ollut lämmintä savustamisen jälkeen, mutta nyt se oli jääkaappikylmää.
Samoin perunat oli keitettyjä ja sen jälkeen jäähdytin ne.
Salaattia raikasti mukavasti vesimeloni.

Perunasalaatti
500 g varhaisperunoita
1/2 sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl hienonnettua tilliä
ruususuolaa
valkopippuria rouhittuna
 
Kuori, lohko ja keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä.
Kaada vesi pois ja siirrä perunat kulhoon jäähtymään.
Lohko perunat pienemmiksi. Sekoita kastikeainekset ja kaada perunalohkoille.
*
1/4 vesimelonia kuutioina
100 g pakasteherneitä kiehautettuna ja jäähtyneenä  
1 punasipuli hienonnettuna

Sekoita meloni, herneet ja sipuli.
Sekoita seos perunoiden joukkoon.
*
Huuhdo ja revi salaattia ja levitä tarjoilukulhon pohjalle.
Paloittele savulohi.
Nostele salaatille perunasalaatti ja lohipalat.

Kastike
2 dl turkkilaista jogurttia, tilkka maitoa notkistamiseen
1 dl hienonnettua tilliä
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 tl dijonsinappia
ruususuolaa, rouhittua valkopippuria
Sekoita tasaiseksi.
Kastike lisätään annoslautasille pöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.