lauantai 14. maaliskuuta 2009

Sekahedelmäkiisseli

Klassinen, nopea ja helppo jälkiruoka. Sopii hyvin, jos ei ole aikaa hukattavaksi tai pitää loihtia yllätysvieraille jälkiruoka. Pidän kuivahedelmiä aina kaapissa yllätyksiä varten. Kiisselin seuraksi sopii kermavaahto, jäätelö tai rahka.

Sekahedelmäkiisseli

8 dl vettä
1 pss (250g) kuivattuja sekahedelmiä
1/2 dl intiaanisokeria (muukin käy)
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3 rkl perunajauhoja
Suikaloi kuivatut hedelmät kattilaan ja lisää vesi. Keitä hedelmät pehmeiksi n 20 min. Lisää sokerit ja kaneli. Sekoita perunajauhot tilkaan vettä ja lisää nauhana liruttaen kattilaan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa sekoittamatta.



Rahkavaniljakastikevaahto
1 prk maitorahkaa
2 tl vanijasokeria
1 dl vaniljakastiketta (flora)
Sekoita aineet keskenään sileäksi vaahdoksi.

Anna kiisselin jäähtyä laakealla vadilla. Annostele kulhoihin ja nostele päälle rahka-vaniljakastikevaahtoa.

4 kommenttia:

  1. Kiva idea. Itse en ole sekahedelmiä juurikaan käyttänyt, mielikuvat niistä ovat jämähtäneet lapsuuden sekametelisoppaan, joka ei ollut todellakaan lemppareitani. Mutta rahkahommeli ja kiisseli yhdessä vaikuttavat hyvältä kokonaisuudelta!

    Ohjeessa mainitsit intiaanisokerin. Olen äskettäin ostanut säkillisen ko. sokeria. Toistaiseksi olen käyttänyt sitä vain teessä ja kahvissa, joihin se antaa mielestäni hyvän säväyksen. Onko sinulla enemmänkin käyttökokemuksia intiaanisokerista? Olisi kiva kuulla niistä.

    VastaaPoista
  2. Tytti,
    Käytän intiaanisokeria leivonnassa ja jälkiruuissa.
    Kahviin en käytä ollenkaan.

    Mielestäni sokeri antaa pehmeän hieman paahteisen maun.
    Sitä voi käyttää ohjeista poiketen vähemmänkin.

    Valkoinen sokeri on jotenkin imelämpää ja pistävämpää, ainakin nyt kun olen tottunut tähän.

    Käytän myös ruokosokeria, muscavadoa, sekin on paahteista, mutta ei niin hyvää kuin tämä.

    VastaaPoista
  3. Sekahedelmiä laitan ain ajouluna riisipuuron kaveriksi, tätä pitäsi kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Hannele paratiisissa,
    Tämä kiisseli on ajankohtainen vuodenajasta riippumatta. No ehkä kesällä ei tule keiteltyä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.