keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Salaatteja alku- ja pääruokana

Sielu ja ruumis kaipaavat silloin tällöin jotain kevyttä ruokana. Jotain hetkessä inspiroitua, äkkiä suunnittelematta. Salaatit ovat juuri tällaista ruokaa. Nyt vain kaappien ovia aukomaan, sieltä ne syntyvät.

Lihapullasalaatti

Joskus oli joku ostanut, en minä, maailmankuuluja Ikean lihapullia pakastettuina. Huomasin kun avasin pakastimen ovet, että pussissa oli jäljellä viisitoista lihapullaa.

Näin tein. Pehmeää lehtisalaattia. Punasipulisilppua, jolle on pirskotettu hieman valkoista balsamicoa kitkeryyden taittamiseksi. Herneitä, pakastetut kiehautettu nopeasti ja jäähdytetty.
Kastikkeena. Maustamatonta jogurttia maustettuna dijon-sinapilla, mustapippurilla, sokerilla ja ripauksella suolaa. Ja se on sekoitettu salaattiin ennen lihapullia.

Mozzarellasalaatti

Ripaus Italiaa tulvahti kotiini salaatin mukana. Miten yksinkertainen voikin olla näin hyvää.

Näin tein. Pehmeää lehtisalaattia. Punasipulisilppua käsiteltynä samoin kuin edellä. Kastikkeena. Neitsytoliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa, mustapippuria, sokeria ja suolaa sekoitettuna. Sen jälkeen pirskotettu sekoittaen salaattiin. Tämän jälkeen lisättiin vielä.
Mozzarellaa viipaloituna, kotimaisia tomaatteja viipaloituina (ovat muuten jo hyviä) ja lopuksi etelä-afrikkalaisia tummia viinirypäleitä puolitettuna.

Ruokajuomana kylmä vesi ja leipänä Linkosuon rievää.

2 kommenttia:

  1. Sulla on sama innostus kun mulla, salaatit on niin keväistä ruokaa..ja niistä saa tosi ruokaisia :) Tuo lihapulla olikin hyvä idea.

    VastaaPoista
  2. Risulinna, samma här, salaatit ovat nopeita ja maukkaita

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.