Lohta olen valmistanut monin tavoin, mutta en ennen näin hiillostettuna. Ohjeen sain lempikokkaajaltani Henri Alenilta. Hän teki tätä Makuja-keittiössä. Palsternakasta olen tehnyt keittoa ja se onkin hyvää. Muhennoksena lisukkeeksi ei ole tullut kokeiltua aikaisemmin. Hyväähän se on muhennoksenakin ja sopii hiillostetun lohen seuraksi.
Ohjetta on hiukan muunneltu alkuperäisestä
Hiillostettu lohi ja palsternakkamuhennos
900 g merilohta fileenä eli puolikas lohta
2 isoa palsternakkaa
1 iso tai 2 pientä sipulia
1 rkl voita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kasvislientä
1 dl ruokakermaa
kevätsipulia
puolikas sitruunan mehu
ruususuolaa ja valkopippuria
Kuori palsternakat ja kuutioi. Kuori sipulit ja hienonna. Kuullota voissa kasarissa kevyesti. Ripottele mukaan vehnäjauhot. Sekoita ja lisää kasvisliemi ja kerma. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Hauduta muhennosta 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
Silppua lopuksi joukkoon kevätsipulia sekä lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja ripauksella valkopippuria.
Leikkaa lohi vetämällä veistä nahkaa pitkin kahden sentin siivuiksi. Lämmitä pannu hyvin kuumaksi ja ripottele sille ruususuolaa. Hiillosta lohifileet kypsiksi. Parisen minuuttia per puoli. Mausta lopuksi valkopippurilla.
Muhennoksen lisäksi tarjosin lohen seurana salaatin, jossa oli mukana raejuustoa.
Hiilloksen maku tuntuu lohessa kylmänä hienosti. Ylijäänyt kylmä lohi sopii tarjottavaksi vihreän salaatin ja ruisleivän kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mekin tehtiin joskus tuollaisia palsternakkakuutioita Jamie Oliverin opastamana. Henri on kyllä ihanampi...;)
VastaaPoistaHerkullista ruokaa taas kerran....
VastaaPoistaHyppysellinen,
VastaaPoistaJamiekin taitaa ruuanlaiton salat,
mutta Henri on sympaattinen ja liikkeet täsmällisen harkittuja ja hallittuja. Pidän Henristä myös enemmän.
Yaelian,
Kiitos sanoistasi.