sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Vihreää salaattia

Salaatin osuus on meillä hyvin tärkeä ja jokapäiväinen ruokapöydässä. Muuntelen perussalaattia mieleni mukaan sekä raaka-aineiden ja kastikkeiden avulla. Kuitenkin peruslinja on perinteinen, kuten tänäänkin.

Vihreää salaattia ja parsakaalia

rapeaa jääsalaattia
mehevää lehtisalaattia
kurkkua
kesäkurpitsaa
tomaattia
parsakaalia

Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi ne laakealle vadille. Nostele sekaan niille kastike.
2/3 osaa neitsytoliiviöljyä
1/3 vaaleaa balsamicoa
mustapippuria rouheena
Maldon suolaa ja ripaus sokeria

Sekoita kaikki ainekset voimakkaasti, kunnes kastike hieman sakenee.

Kuori ja viipaloi kurkku. Kuutioi pala kesäkurpitsaa. Sekoita ne salaattiin. Viipaloi tomaatit ja puolita pienet luumutomaatit, käytin kumpaakin tässä salaatissa. Nostele tomaatit salaatille.
Huuhko ja lohko parsakaali. Kypsennä se höyrystimessä. Lisää mukaan Maldon suolaa. Anna parsakaalin jäähtyä ja nostele keoksi salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.