Katselin jääkaapin juureslaatikkoon ja siellä oli sopivasti punajuuria. Päätin valmistaa niistä helpolla tavalla jotain. Uunissahan kaikki ruuat kypsyvät itsekseen, joten uunipunajuuria.
Uunipunajuuret
6 punajuurta
1 tl Maldon suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia
4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
Kastike:
1 prk kermaviiliä
2 tl dijon sinappia
ripaus suolaa ja sokeria
ruohosipulisilppua
Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot uunivuokaan ja ripottele päälle suola, rouhittu mustapippuri, timjami. Lohko mukaan kuoritut valkosipulinkynnet. Valele päälle öljyä ja sekoita, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Paista 200-asteessa 30-40 minuuttia.
Sekoita kastikkeen kaikki aineet keskenään.
Tarjoa uunipunajuuret kermaviilikastikkeen ja kurkkuviipaleiden kera.
perjantai 6. maaliskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Miten sinulla on punajuuria jääkaapissa? Meillä ei ole koskaan.. Vaikka ne hyviä ovatkin. Joskus löytyy purkii etikkapunajuuria.
VastaaPoistaSooloilija,
VastaaPoistaOstin niitä taannoin ison pussillisen ja näköjään säilyvät hyvin jääkaapissa.
Nyt olivatkin hyvä pelastaja ruuan keksinnässä.
ne säilyy tosiaan hirveän hyvin - olen huomannut itsekin. Hyvänoloinen ja simppeli tuo sinun reseptisi niille.. pääsee punajuuri oikeuksiin varmasti tuossa :)
VastaaPoistaUunissa kypsytetyt vihannekset ovat aina herkkua.Varmaan pääsee se punajuurien makeus hyvin esille uunissa paahdettuina.
VastaaPoistaRisulinna,
VastaaPoistaHelppoa oli ja hyvää
Yaelian,
Samaa mieltä vihannekset ja juurekset ovat uunissa paahdettuina
mehukkaita ja maukkaita