tiistai 3. maaliskuuta 2009

Mansikka-mangokakku

Jälkiruuaksi tein mansikka-mangokakkua. Oikeastaan tämä oli pieni täytekakku, löysin pakasteesta sinne joskus pakastamani kakkupohjan. Tulihan käytettyä makealla tavalla.

Mansikka-mangokakku

Kakkupohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne siivilöiden munavaahtoon. Kaada tasapohjaiseen, voideltuun esim irtopohjavuokaan. Paista alaritilällä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Koska minulla oli pohja pakastettuna, otin sen sulamaan huoneenlämpöön muutamiksi tunneiksi. Halkaise pohja kahteen tai kolmeen osaan.
Täytteet
1 prk mangoja mehuineen
pakastemansikoita
1 prk maustamatonta jogurttia
2 1/2 dl kermaa
sokeria ja vaniljasokeria
Kostuta pohjat mangopurkin mehulla. Soseuta mangot, jätä pari lohkoa koristeeksi. Soseuta pakastemansikat ja levitä sose levyille. Levitä levyille myös mangososeet.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Ota osa vaahdosta sivuun ja sekoita joukkoon maustamatonta jogurttia ja levitä seos levyille soseiden päälle.
Hunnuta koko kerroskakku kermavaahdolla. Nostele koristeeksi valutettuja mansikoita ja viipaloi päälle muutama mangolohkokimppu.
Minä en noudata kermakakun koristelussa mitään tarkkaa viimeistelyä, vaan kermavaahto saa jäädä hyvinkin kuohkean poukkoilevana pinnalle ja reunoille. Pursotinta en käytä koskaan. Mielestäni ne kuuluvat leipomoiden kakkukoristeluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.