keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Stroganov

Olen tehnyt tällä viikolla oikein olan takaa ruokaa, alkuruokia, pääruokia ja jälkiruokia. Sunnuntaista huomiseen saakka kestitsen vieraita. Hauskaahan se on, mutta en ole voinut postailla tänne. Nyt on myöhäinen iltahetki ja vieraat jo siirtyneet omaan huoneeseensa, joten laitan yhden pääruokapostauksen. Tämä on perinteinen ja itsekseen pitkään kypsyvä. Mehevä ja maukas.

Stroganov

900 g naudan kulmapaistia kuutioina
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
4 rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl sinappia
ruususuolaa
mustapippurirouhetta
150 g ranskankermaa
2 maustekurkkua

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit.
Ruskista lihakuutiot öljytilkassa kuumalla pannulla erissä. Nosta sivuun ja kuullota sipulit ja valkosipulit.
Laita uunipataan lihakuutiot ja sipulisilput. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kiehuva vesi, lihaliemikuutio, tomaattipyre ja sinappi. Sekoita ja mausta. Peitä kannella tai foliolla.
Hauduta uunissa 200-asteessa noin 1,5 tuntia.
Laita pataan ranskankerma ja kuumenna uudelleen. Lisää lopuksi pieneksi kuutioidut herkkukurkut.
Lisukkeina olivat keitetyt perunalohkot, höyrytetty parsakaali ja hunajaporkkanat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.