lauantai 21. maaliskuuta 2009

Possun filettä uunissa

Tässä kuussa vieraita on kestitty kahdessa erässä. Ensimmäiset olivat neljä päivää viikko sitten ja nyt kolme päivää toiset tällä viikolla. Nyt ovat vieraat lähteneet ja on aikaa postata tämän päivän päivällisestä. Käsityö-, taide- ja antiikkimessuilla on käyty ja possun filee paistui sillä aikaa uunissa kuin itsekseen miehelle annetun opastuksen avulla. Se maistuikin erinomaiselta. Kuvat otin jälkeen päivällisen ja tein kuvakoosteen.

Possun ulkofilee uunissa

1kg possun ulkofilettä
2 sipulia

Marinadi
4 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 tl dijon sinappia tmv.
2 tl suolaa
paprikajauhetta ja mustapippuriaSekoita marinadin ainekset. Poista fileestä rasvapeite kalvoineen. Sivele marinadi fileen pintaan joka puolelle. Jätä filee marinoitumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Ota marinoitunut filee noin reilu puoli tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Aseta filee uunivuokaan ja laita sille paistomittari. Lohko sipulit ja laita kypsymään uunivuokaan fileen kera. Kypsennä filettä 220-asteessa noin puolisen tuntia, jotta pinta saa kauniin rusketuksen. Vähennä uuninlämpö 150-asteeseen ja anna fileen kypsyä, kunnes mittari näyttää 84-astetta.
Anna fileen vetäytyä foliolla peitettynä 20 minuuttia ja viipaloi.

Kastike
Siivilöi vuokaan kertynyt liemi kastikepohjaksi. Tarkista maku ja laimenna porkkanoiden keitinliemellä. Anna kiehahtaa ja suurusta maizenasuurusteella. Lisää tilkka ruokakermaa.
Lisukkeet
Hunajaporkkanat, joiden keitinlientä voit käyttää kastikkeessa.
Uunissa hautuneet sipulit, salaatti ja lohkoperunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.