Viikonlopun vieraita varten leivoin juustokakun. Tämä kakku paistetaan vaiheittain uunissa. Kakku ei ole kovin makea. Ohje on Ruokamaailman reseptiarkistosta.
Kuningatarjuustokakku
pohja
14 tummaa keksiä, käytin Diggestiveä
50 g pehmeää margariinia
täyte 1
3 munaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa, käytin Philadelphiaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl mustikoita
1,5 dl vadelmia
täyte 2
1 dl kermaviiliä
150 g ranskankermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
koristeluun
mustikoita ja vadelmia
Jauha keksit tasaiseksi seokseksi rasvan kanssa. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 175-asteessa 15 minuuttia.
Sekoita täytteen 1 aineet keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin alaosassa n 50 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään noin puoleksi tunniksi.
Sekoita pinnalle tulevan täytteen 2 aineet keskenään. Levitä täyte varovaisesti jäähtyneen kakun pinnalle. Paista vielä 10 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja nosta vetäytymään jääkaappiin yön yli. Koristele kakku marjoilla.
maanantai 9. maaliskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ooh, näyttää ja kuulostaa todella ihanalta! Tätä kakkua voisin itsekin joskus testata. : )
VastaaPoistaCanelia,
VastaaPoistaTämä oli makuuni. Pidin siitä, että kakun sai paistaa eikä liivatetta tarvinnut käyttää.