maanantai 9. maaliskuuta 2009

Kuningatarjuustokakku

Viikonlopun vieraita varten leivoin juustokakun. Tämä kakku paistetaan vaiheittain uunissa. Kakku ei ole kovin makea. Ohje on Ruokamaailman reseptiarkistosta.

Kuningatarjuustokakku

pohja
14 tummaa keksiä, käytin Diggestiveä
50 g pehmeää margariinia

täyte 1
3 munaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa, käytin Philadelphiaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl mustikoita
1,5 dl vadelmia

täyte 2
1 dl kermaviiliä
150 g ranskankermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeluun
mustikoita ja vadelmia

Jauha keksit tasaiseksi seokseksi rasvan kanssa. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 175-asteessa 15 minuuttia.
Sekoita täytteen 1 aineet keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin alaosassa n 50 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään noin puoleksi tunniksi.
Sekoita pinnalle tulevan täytteen 2 aineet keskenään. Levitä täyte varovaisesti jäähtyneen kakun pinnalle. Paista vielä 10 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja nosta vetäytymään jääkaappiin yön yli. Koristele kakku marjoilla.

2 kommenttia:

  1. Ooh, näyttää ja kuulostaa todella ihanalta! Tätä kakkua voisin itsekin joskus testata. : )

    VastaaPoista
  2. Canelia,
    Tämä oli makuuni. Pidin siitä, että kakun sai paistaa eikä liivatetta tarvinnut käyttää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.