lauantai 2. tammikuuta 2010

Saksanhirvitäyte letuille

Tänään on vapaapäivä ruuanlaitosta. Kävimme syömässä italialaista ruokaa S-ketjun ravintolassa. Oli yllättävän hyvää, tarkoittaa, että saimme rahoille vastinetta. Alkuruokana italialainen salaattipöytä, parmankinkkua, waldorfin salaattia, melonia, roomansalaattia, oliiveja, haudutettuja valkosipuleita.... majoneesikastiketta.
Pääruokana päivän suositus paneroitua broilerinfilettä mozzarellakuorrutteella ja vihreäpestospagettia. Nautin ruokahetkestä kaiken uurastuksen jälkeen, jota joulu ja uusi vuosi ovat keittiössä olleet. 
Kirjaan tänne yhden suolaisen tarjottavan uudenvuodenaaton pöydästä, saksanhirvitäyte letuille tai leivälle.

Saksanhirvitäyte 

100 g saksanhirviviipaleita kylmäsavu
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 tlk (150g) kevyt ranskankermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl ananasmurskaa
persiljasilppua

Silppua saksanhirviviipaleet pieniksi muruiksi. Silppua valutetut tomaatit.Vaahdota ranskankerma ja lisää joukkoon notkistetut  jogurtti ja tuorejuusto. Lisää sekoittaen joukkoon hirvimuruste, aurinkokuivatut tomaatit ananasmurska ja mustapippuri. Täyte saa vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Tarjoa täyte pienillä letuilla tai  vaaleiden leipäkolmioiden päällä. Ripottele mukaan persiljaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.