keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Vihreävalkoinen salaatti

Eilisen makkarapäivän jälkeen iski melkein syyllisyys. Makkara, joka on saanut ruokaterapeuteilta jyrkän tuomion epäterveellisyydestä, vaikutti tämän päivän valintoihin. Nyt valmistetaan kevyttä ruokaa. Siinä ei saa olla hituistakaan punaista lihaa eikä valkoistakaan.  Valkoinen salaatissa on vähärasvaista, raejuustoa, mozzarellaa ja päärynää.
Kun nautimme salaatista Salosen maalaispatongin kera, syntyi päätös viikottaisista salaattiaterioista.

Vihreävalkoinen salaatti


Huuhtele ja kuivaa pehmeälehtinen luomusalaatti. Revi se salaattikulhoon. Huuhtele ja pilko mukaan hieman  voimakasaromista rucolaa. Leikkaa purjon vaaleaa osaa ohuiksi suikaleiksi ja lisää se mukaan.  Pilko pala kuorittua kurkkua ja avokadoa salaattiin.

Tässä vaiheessa sekoitin kastikkeen.
Purista lasiin sitruunamehua, lisää neitsytoliiviöljyä, ripaus sokeria, ruususuolaa ja mustapippuria. Sekoita kastike sakenevaksi ja ripsottele salaatille. Sekoita.


Kaada mukaan purkillinen raejuustoa sekoittaen. Leikkaa mozzarellajuusto kapeiksi suikaleiksi ja lisää salaatin päälle. Kuori päärynä ja suikaloi se salaattiin.  Lopuksi ripottele pinnalle vihreitä kivettömiä oliiveja.
Salaatti on valmis. Nautitaan heti, maalaispatongin ja vesilasin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.