Oli niin kaunis ja mehevä paahtopaistipalanen, että päätin leikata sen pihveiksi. Aikaisemmin en ole kokeillut pihveiksi paahtopaistia. Mureat ja maistuvat pihvithän paahtopaistista tuli.
Sinihomejuustopalalle löytyi tilaa kastikkeeseen ja se sopi hyvin pehmentämään kastikkeen maun.
Paahtopaistipihvit ja sinihomejuustokastike
600 g paahtopaistia
ruususuolaa, mustapippuria
öliiviöljyä
2 porkkanaa
1 sipuli
pala lanttua
1 lihafondikuutio
vettä
kastikkeeseen
50 g sinihomejuustoa
2 rkl vehnäjauhoja
paprikajauhetta, mustapippuria
paistoliemi siivilöitynä
Leikkaa paahtopaisti 1 cm:n pihveiksi poikkisyin. Nuiji niitä kevyesti. Ruskista pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin parisen minuuttia. Mausta. Laita pihvit uunivuokaan. Lisää mukaan kuoritut ja paloitellut kasvikset.
Siivilöi pannun huuhdeliemi kasariin ja kiehauta joukkoon lihafondi. Kaada neste pihvien päälle vuokaan. Pihvit saavat juuri ja juuri peittyä.
Kypsennä. uunissa keskitasolla 180-asteessa noin puolisen tuntia, kokeile pihvien kypsyys. Nosta pihvit folion alle vetäytymään.
Siivilöi paistoliemi kastikepohjaksi. Suurusta kastike vehnäjauhoilla ja anna kiehua muutama minuutti. Murenna joukkoon sinihomejuusto, anna sulaa. Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää kastikkeesern kypsät porkkanalohkot..
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.