torstai 28. tammikuuta 2010

Kasvis-broilerikeitto

Myrskyn viimat nostivat pakkasen purevaksi. Viima tuntui kulkevan vaatteiden läpi ja pisteli kasvoja. Höyryävä ja mausteinen keitto lämmittää nopeasti. Täyteläinen keitto on oikeaa pakkasruokaa. Kypsä broilerinkoipi odotti jääkaapissa. Valmistin keiton, johon broileri pääsi kasvisten lisäksi mukaan. Tulinen keitto oli lämmittävää.

Tulinen kasvis-broilerikeitto


1 kypsä broilerin koipireisi
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
3 lehtisellerin vartta
1/2 pippuripaprika
oliiviöljyä
vajaa tl chilimaustetta
1 l kanalientä fondista
1 tlk (500g) tomaattimurskaa
1prk (400/280g) g purkkiherneitä  Bonduelle
1 ps (200 g) pakastemaissia
2 rkl silputtua basilikaa
ripaus sokeria
avokadoa

Pilko broilerinliha luuttomaksi ja nahattomaksi. Suikaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista pippuripaprikasta siemenet ja silppua. Huuhdo sellerit ja silppua.  Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita ja paprikaa hetki. Mausta chilijauheella. Kaada mukaan kanaliemi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon selleri, herneet ja broileri. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia. Lisää pakastemaissi kohmeisena ja basilikasilppu. Anna kiehua muutama minuutti.  Ripauta mukaan hieman sokeria ja tarkista maku. Lisää suolaa, jos olet sitä mieltä. Ammostele keitto lautasille ja viipaloi pinnalle kypsää avokadoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.