sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Kaalikääryleet

Sunnuntaina eli tänään oli aikaa näpertää ruokaa vähän pitempään. Kaalikääryleet valitsin tälle päivälle. Ostin hieman helpomman kaalin pyöriteltäväksi eli savojinkaalin. Se on pehmeämpää kuin valkokaali, mutta myös miedompaa. Sopii niille, jotka eivät pidä valkokaalin tuoksusta ja mausta. 

Kaalikääryleet

1 kerä savojinkaalta /käy myös valkokaali
400 g jauhelihaa sika/nauta
1,5 dl ohrasuurimoita keitettynä
1-2 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
2 rkl siirappia
5 tl soijaa
valkopippuria, maustepippuria, meiramia
voiteluun:
3 rkl juoksevaa margariinia
3 rkl siirappia
soijaa
kaalin keitinlientä



Huuhtele kaali ja poista kova kanta. Keitä kerä suolalla maustetussa vedessä, noin 10 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja erottele kerän lehdet. Leikkaa lehden tyviruoto ohuemmaksi.
Keitä esikypsennetyt ohrasuurimot pakkaukset ohjeen mukaan. Valuta huuhtoen kylmällä vedellä.
Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, silputtu valkosipuli, ruokakerma, siirappi ja mausteet tasaiseksi seokseksi.
Levitä jauhelihaseosta n 1,5 rkl  kaalinlehdelle ja kääri tiukaksi taskuksi. Nostele voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin.  Valuta kääryleille vuokaan hieman kaalinkeitinvettä.
Sekoita margariini ja siirappi ja voitele seoksella kääryleet. Kypsennä vuokaa uunissa  200-asteessa   noin 20 minuuttia. Käännä kääryleet ja voitele ne margar/siirappiseoksella. Alenna lämpätila 175-asteeseen anna kypsyä 20 minuuttia.  Käännä  taas kääryleet ja sivele pinnalle soijakastiketta. Anna kypsyä 150-asteessa noin 15 minuuttia.
Tarjosin kääryleitten kera puolukkasurvosta, keitettyjä punajuuria sekä salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.