Possun sisäfilettä ostin perjantaina tämänpäiväiseksi sunnuntairuuaksi. Filee oli erikoishintaista 8,99 euroa kilo, se vaikutti ostopäätökseen. Päätin kypsentää fileen uunissa täytettynä. Maustamattomasta Philadelphiasta sekoitin täytteen maustamalla juuston valkosipulilla, chilipippurilla, paprikalla ja mustapippurilla. Tuhti täyte, joka uunissa levisi fileeseen maustaen sen sopivaksi. Samalla kertaa uunissa kypsyivät lohkoperunat.
Juustolla täytetty possun sisäfilee
500 g possun sisäfilettä
100 g Philadelphia-juustoa maustamaton 12%
2 isoa valkosipulinkynttä
1 tl chilipippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 tl ruususuolaa
Sekoita juusto sileäksi ja lisää siihen mausteet. Poista fileestä kalvot. Halkaise filee levyksi ja nuiji se tasaiseksi. Levitä täyte fileelle, ei aivan reunoille saakka. Rullaa pötköksi.
Ruskista filee pannulla joka puolelta. Kääri folioon ja sulje kiertämällä päät karkkikääreen tapaan, aseta uunivuokaan.. Kypsennä filee 180-asteessa noin 20-minuuttia. Anna vetäytyä ennen leikkaamista noin 15 minuuttia. Siivilöi kertynyt neste kattilaan, mausta mustapippurilla ja suurusta ohratärkkelyksellä.
Pese perunat ja lohko ne uunivuokaan, ripottele oliiviöljyä, suolaa ja paprikajauhetta käännellen. Kypsennä uunissa. Rucolasta ja roomansalaatista sekoitettu salaatti sopi ateriakokonaisuuteen lisukkeena.
Jälkiruukaksi leivoin mustikkatortun. Tällä reseptillä tekemäni torttu oli ensimmäinen ja olipas se loistavan hyvää. Postaan ohjeen huomenna.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.