sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Peruna-sipulivuoka

Keitän joskus tahallani perunoita enemmän kuin tarpeeksi. Ylijääneistä perunoista syntyy mukava peruna-ateria. Sitä voi terästää suolakurkuilla ja puolukkasoseella. Salaatit sopivat myös erinomaisesti. Näin yksinkertaista on ruuanlaitto.

Peruna-sipulivuoka


Lohko keitetyt perunat. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulit. Raasta juusto. Juustona käy pelkkä edamkin.  Lado perunat ja sipulisilput vuokaan. Ripottele sekaan juustoraaste ja mausteina suolaa, mustapippuria ja paprikaa. Sekoita kevyesti. Kaada sekaan maitoa, lisäsin mukaan avatun ranskankermapurkin puolikassisällön. Se ei ole tarpeen pelkkä maitokin riittää. Jos sinulla on ruokakerman tähteitä niitäkin voit käyttää. Nestettä saa olla juuri sen verran niukasti, että perunat melkein peittyvät. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteessa noin puolisen tuntia.
Nyt lisäsin annoksiin suolakurkut ja puolukkasoseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.