tiistai 19. tammikuuta 2010

Kukkakaali-savukinkkupasta

Pastaa, siitä onkin jo jokunen aika, kun sitä tein. Kukkakaali , jonka olin ostanut linssiruokaa varten, oli jäänyt jääkaappiin. Kehitin pastaruuan, jonka osaksi otin kukkakaalin ja vielä savukinkkua. Pastoissa en mittaile määriä, vaan teen silmämääräisesti pastan määrän ratkaistessa. Raaka-aineet ovat ohjeessa, yksiköt määräytyvät syöjien mukaan.

Kukkakaali-savukinkkupasta


fusilipastaa, kukkakaalia, oliiviöljyä, savukinkkua, valkosipulia, ruususuolaa,  mustapippuria, paprikajauhetta, ruokakermaa ja tilkka pastan keitinlientä.
Höyrytä kukkakaali pilkottuna al denteksi. Lisää suolalla maustettuun kiehuvaan veteen fusilipasta ja kypsennä al denteksi. Suikaloi savukinkkuviipaleet. Pilko musertaen valkosipulit. Lisää pannulle oliiviöljy ja kuullota kinkkusuikaleet ja valkosipulisilppu muutaman minuutin ajan. Lisää mukaan ruususuola, mustapippuri ja paprikajauhe, höyrytetyt kukkakaalinuput ja ruokakerma sekä pastan keitinvettä. Anna kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Valuta pasta ja sekoita pastaan kastike.  Valmista on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.