Eilen tein tämän mustikkatortun jälkiruuaksi, kuten edellisessä postauksessa kerroin. Tämä on hieman erilainen mustikkatorttu,esimerkiksi kananmunaa ei tarvittu. Tämä oli myös ensimmäinen toteutuskerta, mutta ei suinkaan viimeinen. Torttu sai niin varauksettoman suosion, että passaa tehdä vastakin. Valmistustekniikka oli hieman kömpelöä vielä, mutta seuraavalla kerralla mennään jo rutiinilla. Ohje on Dansukkerilta.
Mustikkatorttu
Pohja
100 g margar tai voita, käytin Beceliä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Täyte
100 g ranskankermaa, käytin kevyttä
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Päälle
4 dl mustikoita pakaste
Pinnalle
kakkukiille Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan
Voitele irtopohjainen torttuvuoka, käytin tavallista irtopohjavuokaa, tai piirakkavuoka (halk 22-24 cm.)
Sekoita käsin pehmeään rasvaan kuivat aineet. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan ja reunojen kokoiseksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja painele taikina jauhotetulla kädellä reunoille. Koska minulla oli tavallinen pyöreä irtopohjavuoka, painelin taikinan vuoan pohjalle ja reunoille - en siis kaulinut. Anna seistä kylmässä 15-20 minuuttia.
Paista torttu 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n 20 min. (Minulla sattui olemaan vahingossa 25 minuuttia) Anna jäähtyä 5-10 minuuttia. Irrota varovasti irtopohjavuoasta. Piirakkavuoassa paistettu torttu tarjotaan suoraan vuoasta.
Vatkaa ranskankerma vaahdoksi, lisää joukkoon fariinisokeri ja jatka vatkaamista hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja lisää kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.
Kaada täyte tortun syvennykseen. Lisää jäiset mustikat. Kaada kakkukiille mustikoiden päälle. Anna hyytyä kylmässä.
maanantai 11. tammikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
herkullisen näköinen :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!
VastaaPoistaRisulinna,
VastaaPoistaSamoin sinne.