lauantai 30. tammikuuta 2010

Porsaankyljyspihvit uunissa

Ruokakaupassa muuttui tämän päiväinen ruoka kalasta lihaksi. Kävin niin myöhään iltapäivällä kaupassa, että kala ei enää ollut tiskissä tarpeeksi freesiä. Jätin sen ostamatta. Valitsin tuoreet ja hyvännäköiset  porsaankyljykset..  Perunoista parhaimmat Lapin puikulat pääsivät kyljysten seuraksi. Täytyy taas kehua näitä perunoita. En raaski edes kuoria niitä, sillä nekin maistuvat niin hyvältä. Kunnon pesu riittää.

Porsaankyljykset uunissa 

3 kpl porsaankyljyksiä naturel
3 rkl soijaa 
mustapippuria
paprikajauhetta
2 dl pannunhuuhdelientä
2 porkkanaa suikaleina
2 rkl ohrakasta
ruokakermaa
suolaa, sinappia

Ota kyljykset huoneenlämpöön  hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Nuiji kevyesti ja tee viillot reunoihin käpertymisen estämiseksi. Sekoita soija ja mausteet ja levitä se kyljyksille. Paista öljytilkassa pintaan kaunis väri.
Nosta uunivuokaan ja siivilöi pannun huuhdeliemi kyljyksille. Levitä vuokaan porkkanasuikaleet. Kypsennä 175-asteessa noin 40 minuuttia. Käännä kypsennyksen puolivälissä kyljykset.
Siivilöi paistoliemi kastikepohjaksi. Suurusta ohrakkaalla. Mausta paprikajauheella ja sinapilla. Lisää lopuksi tilkka ruokakermaa.
Sekoitin vihreän salaatin; pehmeää lehtisalaattia, rucolaa, varsiselleriä, vihreää paprikaa ja ranskalainen kastike.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä, alkoi heti tehdä mieli Äidin porsaankyljyksiä..

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat jo ruuan klassikoita äidiltä tyttärelle

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.