torstai 14. tammikuuta 2010

Linssimureke

Tänään edelleen kasvisruokaa. Kaapissa oli punaisia linssejä ja etsiskelin  vinkkejä niiden valmistamiseksi..
Avasin Pippurimyllyn Sannan ruokablogin. Sieltä löytyi herkulliselta kuulostava linssimurekkeen ohje. Kun ateria on jo syöty voin kertoa, että odotukset pitivät paikkansa. Linssimurehe oli herkullista ja mehevää.. Pieniä muutoksia  tein Sannan ohjeeseen, lisäsin ruususuolaa, käytin kasvisfondia ja kuullottamisessa oliiviöljyä. Tämä ruoka siirtyy suosikkiemme listalle.

Linssimureke
                                                                                     
2,5 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
1 kasvisfondikuutio
1 iso sipuli
3 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 tl timjamia
ripaus ruususuolaa
2 kananmunaa

Huuhtele linssit.  Kiehauta kasvisfondi veteen ja lisää joukkoon linssit. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Silppua sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä öljytilkassa pannulla, lisää timjami ja suola. Riko kananmunat ja sekoita. Yhdista linssit, kasvikset ja kananmunat.  Kaada seos uunivuokaan. Käytin silikonista kakkuvuokaa.
Kypsennä uunissa 180-asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Tarjosin murekkeen kanssa keitettyjä perunalohkoja ja salaattia, jossa oli purjoa, rucolaa, kesäkurpitsaa ja pehmeälehtistä salaattia sekä  ranskalainen kastike.

2 kommenttia:

  1. Kiva että pöperö on maittanut teillekin! Tämä oli kyllä mukava oivallus, ja kaiken lisäksi edullista ja varsin kepeääkin ruokaa :)

    VastaaPoista
  2. Sanna,
    Kiitos ohjeesta. Meillä tykättiin tosi paljon.
    Tätä valmistan jatkossakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.